Φιλέτο τσιπούρας με Κυκλαδίτικη γέμιση

Τη συνταγή επιμελείται ο Chef Γαβριήλ Τσεσμετζής

Μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα και συνοδεύεται με ουζάκι ή τσιπουράκι και είναι ότι πρέπει για ένα Κυριακάτικο τραπέζι.

Μερίδες 4  .  Βαθμός δυσκολίας 2 . Χρόνος προετοιμασίας 15’. Συνολικός Χρόνος 35’ .

Συστατικά:

4      Φρέσκες τσιπούρες καθαρισμένες

100γρ   Λιαστή ντομάτα χοντροκομμένη

30γρ     Κάπαρη σε άλμη

1            Ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

2            Λεμόνια (χυμό και ξύσμα)

1            Λάιμ

30γρ      Ούζο

75γρ      Ελιές πράσινες σε φέτες

70ml      Ελαιόλαδο

Αλάτι , Πιπέρι, άνηθο ,δυόσμο,

Οδηγίες εκτέλεσης:

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (άνηθο & δυόσμο) και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης .

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο για 1-2 ώρες μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.

Ξεπλένουμε σχολαστικά τις τσιπούρες και στεγνώνουμε με χαρτί. Παίρνουμε τη γέμιση από το ψυγείο και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τις τσιπούρες όπως στη φωτογραφία. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λάδι που έχει μείνει στο μπολ επάνω στις τσιπούρες .

Σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί 20χ30 στρώνουμε φέτες από ντομάτα και τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τοποθετούμε επάνω τα ψαράκια μας και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο)

Παράλληλα χτυπάμε σε ένα μπολ λίγο ελαιόλαδο & χυμό λεμονιού ,προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και μόλις βγουν οι τσιπούρες από τον φούρνο περιχύνουμε από πάνω και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση….

Γρήγορο tip : Αντί για κάπαρη(αν δε σας αρέσει) μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό θαλασσινό αλάτι και μία πρέζα ζάχαρη…

Επίσης μπορείτε να στρώσετε αντί για ντομάτα , λεπτές φέτες πατάτας..