Όλγα Γεροβασίλη: Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της Ε.Ε. η αποχώρηση της Βρετανίας

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ.Βρετανία και τις συνέπειές του για την Ε.Ε., τοποθετήθηκε ηΚυβερνητική Εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην thessnews και τον Δημήτρη Συρμάτση.

Συγκεκριμένα η κα Γεροβασίλη στο ερώτημα Πώς αξιολογείτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγ. Βρετανία και ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο αντίκτυπος στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απάντησε:

“Η απόφαση των Βρετανών πολιτών για αποχώρηση αυτού του ιστορικού μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να μην είναι ευχάριστη, είναι όμως καθόλα σεβαστή. Τη θεωρώ το -ως σήμερα- πιο δυνατό καμπανάκι κινδύνου για την πορεία της Ε.Ε. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ελλείμματος δημοκρατίας, των κακών χειρισμών τόσο στην οικονομική, όσο και την προσφυγική κρίση, αλλά και κυρίως της αλαζονικής συμπεριφοράς ενός γραφειοκρατικού κέντρου αποφάσεων. Πρακτικές που τόνωσαν τις φυγόκεντρες δυνάμεις και τον εθνικισμό στην Ευρώπη. Δεν είναι ωστόσο ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Θα μπορούσε μάλιστα να γίνει η απαρχή για την θεμελίωση μιας νέας Ευρώπης, μίας δημοκρατικότερης και δικαιότερης Ευρώπης, περισσότερο ανεκτικής και αλληλέγγυας Ευρώπης. Αρκεί να μην επαναλάβουμε τα ιστορικά λάθη του παρελθόντος.”