Όλη η τουριστική Άρτα σε μια ιστοσελίδα μέσα από το www.discoverarta.gr

Παρουσιάστηκε ενώπιον της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου η ιστοσελίδα προώθησης του τουρισμού www.discoverarta.gr. Πρόκειται για την ιστοσελίδα της τουριστικής προβολής για την περιοχή μας, μέσα από την οποία μπορούν οι επισκέπτες της περιοχής να μάθουν πράγματα για την Άρτα, να δουν τα πανέμορφα αξιοθέατα και να ενημερωθούν για την διαμονή τους, αλλά και για τις εκδηλώσεις που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Η ιστοσελίδα είναι μεταφρασμένη και στα Αγγλικά και περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον επισκέπτη, όπως τους τρόπους μεταφοράς στην περιοχή, τα αξιοθέατα, τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, το τι μπορεί να δει κάποιος είτε μείνει λίγες ώρες, είτε αρκετές ημέρες κ.α.

 

Επιπλέον, παρουσιάστηκε και το πλάνο τουριστικής προβολής και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν από τον εξειδικευμένο σύμβουλο για την τουριστική ανάπτυξη.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το έντυπο υλικό που έχει δημιουργηθεί και το οποίο είναι μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες που υπάρχουν. Το έντυπο υλικό είναι μεταφρασμένο σε Αγγλικά, Γερμανικά και Ρωσικά και καλύπτει μια σειρά από θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:

 

  • Πολιτιστικές εκδηλώσεις
  • Γαστρονομία
  • Βυζαντινά Μνημεία
  • Προσωπικότητες και ευεργέτες
  • Αξιοθέατα
  • Εναλλακτικές δραστηριότητες
  • Δραστηριότητες για σχολεία μαθητές και οικογένειες
  • Οδηγός της πόλης από 3 ώρες μέχρι 3 ημέρες

 

Στην συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση υπογράμμισε τη σημασία των κινήσεων του Δήμου στον τουριστικό τομέα. «Όταν αναλάβαμε δεν υπήρχε καν τμήμα τουρισμού και επενδύονταν ελάχιστα χρήματα για την προβολή της περιοχής μας. Πλέον, έχουμε προβεί σε στρατηγικές κινήσεις για την ανάδειξη της Άρτας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της. Εκπονήσαμε επιχειρησιακό σχέδιο για τον τουρισμό, συστήσαμε τμήμα τουρισμού και το στελεχώσαμε, ενώ επενδύουμε στην τουριστική προβολή στοχευμένα πάνω από 120.000 ευρώ το χρόνο. Χρήματα τα οποία πιάνουν τόπο, καθώς γυρνούν την τοπική αγορά. Ήδη οι κρατήσεις για τις ημέρες του Πάσχα είναι σε πολύ καλά επίπεδα και αυτό μας χαροποιεί όλους πάρα πολύ, αλλά και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Ο τουρισμός αποτελεί μαζί με την αγροτική παραγωγή τους δύο βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για την Άρτα και εργαζόμαστε εντατικά σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και επαγγελματίες, όπως η Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Άραχθος, ο Σύλλογος Εστίασης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, οι Μητροπόλεις, ο Σύλλογος των ΤΑΞΙ, το Αστικό και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ τα τουριστικά γραφεία και ο ΕΟΤ, για την διαρκή προβολή της περιοχής μας και την αύξηση της επισκεψιμότητας» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

 

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Αρταίων έχει πλούσια δράση στον τομέα του τουρισμού και στην προώθηση της περιοχής η οποία γίνεται με ποικίλους τρόπος. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά τουριστικών εκθέσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμμετέχει σε εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος με βάση θεματικά κριτήρια όπως ο θρησκευτικός και γαστρονομικός τουρισμός. Παράλληλα, είναι σε διαρκή επαφή με τουριστικούς πράκτορες, έχει δημιουργήσει θεματικά φυλλάδια και δημιουργούνται θεματικά βίντεο για το Δήμο, δημιουργήθηκαν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοργανώνονται και υποστηρίζονται ταξίδια εξοικείωσης για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες (fam trips), γίνονται στοχευμένες Β2Β συναντήσεις στις εκθέσεις, αδελφοποιήσεις με πόλεις για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ μέσω μιας σειράς εκδηλώσεων προβάλλεται πανελλαδικά η περιοχή και γίνεται πόλος έλξης επισκεπτών.