11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Θώρακος -Καρδίας -Αγγείων

Στις 24, 25 & 26 Νοε 2016, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων οργανώνει το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριό της που απευθύνεται κυρίως σε Χειρουργούς Θώρακος-Καρδίας, αλλά και σε Πνευμονολόγους, Καρδιολόγους, Εντατικολόγους, Τεχνικούς εξωσωματικής κυκλοφορίας και Νοσηλευτές.

Σε καιρούς δύσκολους, όπου οι λειτουργοί της ιατρικής επιστήμης, και δη της χειρουργικής, βάλλονται από παντού, η Εταιρεία μας, η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων, με την καθιερωμένη διετή διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου μας, παράλληλα με το επιστημονικό αντκείμενο, δημιουργεί ευκαιρίες κοινωνικής ζύμωσης και προσφέρει τη δυνατότητα ενδυνάμωσης των σχέσεων και ανάπτυξης συνεργασιών.

Οι διεθνώς καταξιωμένοι συμμετέχοντες επιστήμονες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, καλύπτουν όλο το εύρος της Χειρουργικής Θώρακος και Καρδιάς προκαλώντας το ενδιαφέρον όχι μόνο των μελών της Εταιρείας μας, αλλά και όλων αυτών, που εμπλέκονται και πασχίζουν για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενών μας.
Μέσα από ελεύθερες ανακοινώσεις, στρογγυλές τράπεζες και δορυφορικά συμπόσια, ευελπιστούμε ότι το Συνέδριο θα μας δώσει την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τις αλματώδεις εξελίξεις της ιατρικής στον τομέα μας».

Η «Δια Βίου Μάθηση» αποτέλεσε πάντα τον κεντρικό στόχο της Εταιρείας, κι έτσι για δεύτερη φορά οργανώνεται στις 24 Νοε 2016 σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρακτική άσκηση στη θωρασκοπική χειρουργική και τη βρογχοσκόπηση.

Οι κύριες θεματικές του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου είναι: Τα νεότερα δεδομένα στη Σταδιοποίηση και Αντιμετώπιση του Καρκίνου του Πνεύμονα, τη Χειρουργική Καρδιακής Ανεπάρκειας, Παθήσεις Μεσοθωράκιου, Χειρουργική Ανευρυσμάτων Αορτής, Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Θώρακα-Καρδιάς, Χειρουργική Τραύματος Θώρακα, Χειρουργική Τραχείας, Μεταμοσχεύσεις, Συστήματα Ελάχιστης Εξωσωματικής Κυκλοφορίας, Καρδιοχειρουργική Παίδων, Εξωσωματική κυκλοφορία και Καρδιοαναισθησία.

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων ιδρύθηκε το 1986 συγχρόνως με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Θώρακος-Καρδίας (European Association of Cardiothoracic Surgery) και φέτος στην επίσημη τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοε 2016 και ώρα 19.00, στο ξενοδοχείο Macedonia Palace, θα εορτάσει σε μία σεμνή τελετή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της τιμώντας τους πρωτοπόρους της.

Για την καταγραφή

Dr. med. Καλλιόπη Αθανασιάδη

Χειρουργός Θώρακος, Δ/ντρια ΕΣΥ

Πρόεδρος της ΕΕΧΘΚΑ