2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) διοργανώνει το 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabsσε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Έχει μεγάλη σημασία οι πόλεις και οι Δήμοι να συμμετέχουν ενεργά καταγράφοντας τις ανάγκες τους αλλά και ιδέες και προτάσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την παροχή καλύτερων υπηρεσιών και την δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης στην πόλη τους.

Όλο το διάστημα μέχρι τον Μαραθώνιο πολίτες, επιχειρήσεις, στελέχη Δήμων και άλλων φορέων θα μπορούν να υποβάλουν τις ανάγκες, ιδέες και προτάσεις τους, οι οποίες θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στα ζητούμενα του Μαραθώνιου και να οδηγήσουν σε εφαρμογές και λύσεις από τους διαγωνιζόμενους.