“Όταν ακούω Ήπειρο..” με το φακό του Αιμίλιου Νέου

Ο καλλιτέχνης – φωτογράφος Αιμίλιος Νέος εγκαινίασε στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 την έκθεση του τίτλο «Όταν Ακούω Ήπειρο…» παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ. Μάξιμου, του Πρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γ. Καψάλη, εκπροσώπων φορέων και κυρίως πολλών φίλων που αγαπούν την δουλειά του αλλά και τον άνθρωπο Αιμίλιο Νέο. Τα συναισθήματα ήταν έντονα όπως έντονες ήταν και οι στιγμές έκστασης των ανθρώπων που συμμετείχαν στα πανηγυρικά δρώμενα που αιχμαλώτισε με τον φακό του ο καλλιτέχνης.
Οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη όπως και του Πρύτανη εστίασαν στο όμορφο έργο του καλλιτέχνη αλλά και στην θεματολογία του, η οποία  αναφέρεται στην παράδοση.

Στη συνέχεια μίλησε και ο κ. Ηλίας Γκαρτζονίκας σχετικά με την χορευτική διάσταση του πανηγυριού, τα έντονα συναισθήματα που προκαλεί, την τουριστική πρόκληση για την Ήπειρο, ύστερα από την σωστή αξιοποίησή των «παραδομένων», και αναφέρθηκε στα στοιχεία της ξεχωριστής προσωπικότητας του καλλιτέχνη και φίλου του, Αιμίλιου Νέου.
Ο καλλιτέχνης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους φίλους που τον βοήθησαν στην πραγματοποίηση της έκθεσης και έδωσε το στίγμα της επιλογής των συγκεκριμένων φωτογραφιών από πενήντα περίπου θεματικές ενότητες που έχει καταγράψει με την φωτογραφική του μηχανή.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», από 19 – 30 Σεπτεμβρίου 2016. Ώρες λειτουργίας : 11.00 -13.00 & 18.00 – 21.00