Αύριο η 3η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού με τίτλο «Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ»

Η διεξαγωγή της εκδήλωσης θα γίνει στις 20 Ιουλίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, με φορέα διοργάνωσης τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά με όνομα «His Majesty the Greek Immigrant».
Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας, παλιό φωτογραφικό υλικό μέχρι και 120 χρόνων, με καταγεγραμμένη την πορεία και την εξέλιξη του Έλληνα της Αμερικής, Καναδά, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Χαβάης και άλλων χωρών. Σκοπός η επανασύνδεση, η διασύνδεση των χαμένων παιδιών με την μητέρα πατρίδα, ή ακόμα καλύτερα του γίγαντα, του ανεκμετάλλευτου αυτού γίγαντα που λέγεται Έλληνας Μετανάστης και δη στους πολύ χαλεπούς καιρούς που διανύει η χώρα μας, αλλά και η μεταξύ τους γνωριμία και συσπείρωση.
Η εκδήλωση στις 20 Ιουλίου 2016 στο Ζάππειο Μέγαρο, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Περιφέρειας Αττικής, της ΑΗΕΡΑ, της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΜΚΟ «Δεν Λησμονώ», του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου, του Συλλόγου Φίλων Ζαππείου, των Daughters of Penelope, του Hellenic American National Council, καθώς και άλλων επιφανών φορέων.
Παράλληλα, στις 21 Ιουλίου 2016 θα διεξαχθεί Forum Επιχειρηματικότητας στο Πολεμικό Μουσείο και ώρα 18:30, με θέμα «Η Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο», το οποίο θα διαρκέσει για τρεις ώρες και θα συμμετέχουν τουλάχιστον 150 άτομα. Στο Forum θα μετέχουν οι διαπρεπείς βραβευθέντες Έλληνες Ομογενείς καθώς και επιχειρηματίες από τον Ελλαδικό χώρο.