3ο Πανελλήνιο Συνέδριο περιοχικής αναισθησίας, θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας στα Ιωάννινα

Ξεκινούν την Πέμπτη οι εργασίες του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα (28/9-1/10/2023), με κορυφαία κοινωνική εκδήλωση τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Φρόντζου.

 

26 χρόνια επιστημονικών δράσεων διεθνούς βεληνεκούς και κοινωνικής προσφοράς, συμπυκνώνονται στο φετινό συνέδριο της ΠΑΡΗ.ΣΥ,.Α., στο οποίο διατρανώνουμε την θέση μας για το δικαίωμα στην δωρεάν, πλήρη και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση στην Θεραπεία του Πόνου και την Παρηγορική Φροντίδα. Εξαιρετικοί ομιλητές από το εξωτερικό, πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μία μοναδική δωρεάν συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, συνθέτουν την διοργάνωση που ευελπιστούμε ότι θα προσφέρει μια υψηλού επιπέδου εμπειρία στα μαγικά Γιάννενα.

Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. σε συνεργασία με την ESRA HELLAS και την Α΄ Αναισθησιολογική Κλινική – Κέντρο Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής ΕΚΠΑ, ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό γεγονός, στο οποίο έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς φήμης θα εισηγηθούν θέματα βασισμένα στα πλέον πρόσφατα δεδομένα τεκμηριωμένης ιατρικής πρακτικής στο πεδίο μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: H ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην περιοχική αναισθησία, τον πόνο και την παρηγορική φροντίδα – Νευρογενής ανορεξία και πόνος – Nocebo και long covid syndrome – Ο ρόλος των έξυπνων συσκευών στην διαχείριση του πόνου – Πράσινη παρηγορική φροντίδα: Στρατηγική περιβαλλοντικής βιωσιμότητας – Καναβιννοειδή στην παρηγορική φροντίδα – “Green – gional” Anaesthesia: τα πλεονεκτήματα στην προσπάθεια άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής – Η ενσωμάτωση της Παρηγορικής Φροντίδας στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας κ.ά. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε και να το κατεβάσετε από εδώ.

Κορυφαίο κοινωνικό γεγονός του συνεδρίου είναι η ανοιχτή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου  (Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Θέατρο ΕΗΜ – Φρόντζου, ώρα 9μμ). Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα ενώσει τη φωνή του με τη δική μας, για να φτάσει το μήνυμά μας με τον πιο μελωδικό τρόπο, σε ολόκληρη την Ελλάδα: Η δωρεάν, χωρίς περιορισμούς και ανισότητες πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες θεραπείας πόνου και παρηγορικής φροντίδας είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. ως επιστημονική εταιρία με πολλαπλές δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, παλεύει εδώ και 26 χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές. Φέτος ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των ευαίσθητων υπηρεσιών της θεραπείας του πόνου και της παρηγορικής αγωγής, η οποία προωθείται με το νέο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα. Πλήρης ενημέρωση για την σχετική δράση έχει αναρτηθεί εδώ. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα, τον οποίο δίνουμε συλλογικά με τους ασθενείς, με τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας της χώρας μας και βέβαια με τους ήρωες υγειονομικούς μας, ζητήσαμε από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του να γίνουν ο καλλιτεχνικός δίαυλος των διεκδικήσεών μας.  Τους ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη τιμή και για την αφιλοκερδή αποδοχή του αιτήματός μας. Η είσοδος στην συναυλία θα είναι ελεύθερη, με προσκλήσεις που διατέθηκαν δωρεάν στα Γιάννενα.

#PalliativeCare_for_all

#thanasispapakonstantinou

#parhsya #ioannina