37ο Αντάμωμα Βλάχων : Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων σε Ιωάννινα και Μέτσοβο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 37ο Αντάμωμα των Βλάχων με μεγάλη συμμετοχή Επισήμων καλεσμένων και πλήθος θεατών και στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο.

Την Παρασκευή, πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, πλήθος κόσμου στην πόλη των Ιωαννίνων απόλαυσε την «πατινάδα» με επικεφαλής την σημαία της ΠΟΠΣΒ, τους μουσικούς που μας ταξίδεψαν στα μονοπάτια της παράδοσης και αντιπροσωπείες χορευτικών  ομάδων μας  που καταχειροκροτήθηκαν.

Κύριο μέλημα της Ομοσπονδίας, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Μαγειρίας, είναι η ανάδειξη και η διατήρηση της μακραίωνης πολιτιστικής μας παράδοσης ως πολιτισμικής έκφανσης του Ελληνισμού και υποχρέωσή μας η μεταλαμπάδευσή της στις νεότερες γενεές.

Πλήθος επισήμων καλεσμένων παρακολούθησε και χαιρέτισε τις εκδηλώσεις στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο.

Παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης η Υφυπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφαλά, ο Μητροπολίτης Περιστερίου σεβ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος τιμήθηκε στο Μέτσοβο με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά του στον βλαχόφωνο Ελληνισμό, όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες Ηπείρου, οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών  και Μετσόβου καθώς και  Δήμαρχοι του Νομού Ιωαννίνων, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Σ. Λιάπης, οι Πρόξενοι Κορυτσάς κ. Ν. Γιωτόπουλος και Μοναστηρίου κ. Α. Βιδούρης, ο πρώην Υπουργός κ. Α. Μπέζας, ο Πρέσβης ε.τ. κ. Σταύρος Τσιέπας, οι Αντιεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας κ.κ. Γιωτίκας και Πάλλας, ο Βλάχος Αντιδήμαρχος Σερρών κ. Γ. Ταϊρης και πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων Βλάχων από βαλκανικές χώρες, από Κορυτσά, Φιέρι ,Βελιγράδι, Κρούσοβο  και για πρώτη φορά από την Βουλγαρία.

Χαιρετισμούς εγγράφως απέστειλαν  ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας, οι Περιφερειάρχες Κεντρ. Μακεδονίας κ Α. Τζιτζικώστας και Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.

Τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά τους στην Παράδοση, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, ο τραγουδιστής της Ηπείρου κ. Σάββας Σιάτρας και οι μουσικοί κ.κ. Κ. Ζέρβας και Α. Φασούλας.

Το Δ.Σ. της ΠΟΠΣ Βλάχων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Μετσόβου κ. Τζαφέα για την άριστη φιλοξενία των εκδηλώσεων του 37ου Ανταμώματος.

Καλή  αντάμωση του χρόνου στο 38ο Αντάμωμα.