Εκδήλωση για τα 40 χρόνια «Ηπειρωτικά» (1976-2016)

Το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Ιωαννιτών, η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν εκδήλωση και έκθεση για τα 40 χρόνια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηπειρωτικά» (1976-2016).

 

Η έκθεση θα παρουσιάσει τεκμήρια από τις εκδηλώσεις, οι οποίες καθόρισαν την πολιτιστική ζωή της πόλης κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης και συνεχίζονται έως τις μέρες μας: μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, επιστημονικά συνέδρια, εικαστικά και αθλητικά δρώμενα έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου όσο και στην προβολή του.

 

Για την υλοποίηση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στα αρχεία του Δήμου Ιωαννιτών και των φορέων του, σε δημόσια και ιδιωτικά αρχεία και συλλογές και συγκεντρώθηκαν έγγραφα, φωτογραφίες, αφίσες και αποσπάσματα από τον τύπο της εποχής.

 

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» στις 9 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ. και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η παρουσίαση της έκθεσης με αρχειακό υλικό από τη διαχρονική πορεία του θεσμού των «Ηπειρωτικών».

 

Διάρκεια έκθεσης: 9-31 Ιανουαρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00

Εκθεσιακός χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»

Είσοδος ελεύθερη