Πρωτιά του 5ου ΓΕΛ Ιωαννίνων στην τοπική φάση της Ολυμπιάδας πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Με σχεδόν μισή εκατοστιαία μονάδα διαφορά κρίθηκε ο πρωταθλητής της Ολυμπιάδας πειραμάτων Φυσικών Επιστημών μεταξύ μαθητικών ομάδων σχολείων των Ιωαννίνων με ομάδα του 5ου ΓΕΛ να παίρνει την πρώτη θέση με 82,3/100, μια ανάσα μπροστά από άλλη ομάδα του 5ου ΓΕΛ που πήρε τη 2η θέση με 81,7/100.

Η τοπική φάση της 15ης Ολυμπιάδας EUSO 2017 έγινε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Ιωαννίνων στις 17 Δεκεμβρίου και πήραν μέρος 6 τριμελείς μαθητικές ομάδες μαθητών της Β΄ Λυκείου από σχολεία της πόλης. Οι μαθητικές αυτές ομάδες διαγωνίστηκαν στην καλύτερη δυνατή εκτέλεση ενός πειράματος φυσικής, ενός χημείας και ενός βιολογίας.

Όλοι οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην εκτέλεση αυτών των πειραμάτων, όμως αυτοί που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία ήταν οι Κων/νος Γρίβας, Μιχάλης Καψάλης και Λυδία Πανταζή του 5ου ΓΕΛ Ιωαννίνων. Οι Ευαγγελία Μπίλλα, Στέφανος Νασίκας και Κωνσταντίνος Τάσος, του 5ου ΓΕΛ επίσης, κατέκτησαν τη 2η θέση ενώ την 3η θέση κατέλαβαν οι μαθητές Θωμάς Καραμάνης, Μιχάλης Ρίζος και Χριστόδουλος Ράδος του 1ου ΓΕΛ Ιωαννίνων με 79/100.

Η νικήτρια ομάδα θα πάρει μέρος στην 2η (πανελλήνια) φάση της Ολυμπιάδας EUSO 2017 στη Θεσσαλονίκη στις 28 Ιανουαρίου 2017, όπου θα αντιμετωπίσει μαθητικές ομάδες που προκρίθηκαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς που έγιναν σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας και στα νησιά του Ιονίου. Η ομάδα που θα προκριθεί σ΄ αυτή τη φάση, καθώς και μια ομάδα από την αντίστοιχη Ολυμπιάδα της Αθήνας, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην  15η Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών EUSO 2016 που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη μεταξύ 7 και 14 Μαΐου 2017.