Επίσκεψη Γ. Στέφου στην Κόνιτσα

Ο Γιάννης Στέφος επισκέφτηκε χτες 3/1/17 την ακριτική Κόνιτσα. Πρώτος σταθμός ήταν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας που φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων από την Συρία. Ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου από τους υπεύθυνους της δομής κα. Μιτοπούλου Κατερίνα και κ. Τέφο Ανδρέα. Πρόκειται για μια δομή που λειτουργεί υποδειγματικά, τα παιδιά και οι έφηβοι φοιτούν στα σχολεία της Κόνιτσας. Μέσα στο μήνα πρόκειται να λειτουργήσει νηπιαγωγείο 20 νηπίων μέσα στη δομή με διορισμένο από το ελληνικό κράτος νηπιαγωγό.

Δεύτερος σταθμός ήταν το δημαρχείο Κόνιτσας, όπου αντάλλαξε ευχές με τους εργαζόμενους και συζήτησε επί μακρόν με τον Δήμαρχο Κόνιτσας κ. Παπασπύρου  Ανδρέα. Ενημερώθηκε για ζητήματα που έχουν σχέση με τη συνοριακή φύλαξη της ευρύτερης περιοχής του δήμου Κόνιτσας και με άλλα θέματα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Συζήτησαν τη χρηματοδότηση περαιτέρω αναγκών του δήμου. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στέφος δεσμεύτηκε να είναι σε διαρκή επικοινωνία με τη δημοτική αρχή με στόχο την ταχύτερη επίλυση των όποιων προβλημάτων του δήμου.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε την αγορά της πόλης και μίλησε με επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής. Κυρίαρχα θέματα ήταν τα ασφαλιστικά ζητήματα που αφορούν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη και τις εισφορές τους στα συνταξιοδοτικά τους ταμεία. Διαπιστώθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενημέρωσής τους στα παραπάνω σοβαρά ζητήματα.