Βροχοπτώσεις, χιόνια και από Παρασκευή.. στην κατάψυξη

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς βαθμιαία οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες με αποτέλεσμα την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα θα πυκνώσουν σημαντικά, κατεβαίνοντας σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (υψόμετρο πάνω από τα 500 μέτρα), ενώ μεγάλη είναι η πιθανότητα να χιονίσει και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων.
Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (Θεοφάνεια) θα εξασθενήσουν, ενδέχεται όμως το απόγευμα να παρουσιάσουν πρόσκαιρη επιδείνωση κυρίως σε περιοχές στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα της περιφέρειας.
Η θερμοκρασία από τα ξημερώματα της Παρασκυεής θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και δεν θα ξεπεράσει τις μεσημεριανές ώρες τους 3 με 4 βαθμούς στα πεδινά και παράκτια τμήματα, τους 0 στα ημιορεινά και τους -4 στις ορεινές περιοχές.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται την Παρασκευή και το Σάββατο, καθώς θα επικρατεί ισχυρός παγετός στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ σε αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα είναι ολικός, με τον υδράργυρο  να πέφτει ακόμα και κάτω από τους -15 βαθμούς κελσίου.

epirusmeteo