700 αθλητές στο 1o Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που διοργανώνεται στο Δήμο Ζίτσας

Με τη συμμετοχή 700 και πλέον αθλητών 13 ποδοσφαιρικών Σωματείων από όλη την Ελλάδα πραγματοποιείται το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου που οργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας και η «ΘΥΕΛΛΑ» Ελεούσας, το τριήμερο από 18-20 Ιουνίου .

Στους στόχους της διοργάνωσης αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ζίτσας Δημήτρης Δημητρίου επισημαίνοντας: «Για τη Δημοτική Αρχή η διεξαγωγή ενός τουρνουά Ακαδημιών με τη συμμετοχή ομάδων απ’ όλη τη χώρα, αποτελούσε στόχο  καθώς θεωρούμε πως πρόκειται για μια διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό, αναπτύσσει την ομαδικότητα και την ευγενή άμιλλα στα παιδιά  και τους νέους δίνοντάς τους κίνητρα να συνεχίσουν να αθλούνται. Ο στόχος αυτός παίρνει «σάρκα και οστά» με την αμέριστη βοήθεια του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και την άοκνη προσπάθεια της Διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας της  «ΘΥΕΛΛΑΣ».

Κλείνοντας ο κ. Δημητρίου εξέφρασε την πεποίθηση πως το τουρνουά θα καταστεί θεσμός και κάθε χρόνο θα διεξάγεται με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων αθλητικών Σωματείων. « Από την πλευρά μας, είπε, ως Δημοτική Αρχή τέτοιες διοργανώσεις τις επιδιώκουμε, τις στηρίζουμε και τις αναδεικνύουμε  γιατί θεωρούμε πως αποτελούν αφενός μια εξαιρετική αγωνιστική και εκπαιδευτική εμπειρία για τη νεολαία μας και αφετέρου μια ευκαιρία προβολής και ανάδειξης του τόπου μας».

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο  ο τεχνικός Δ/ντης της «ΘΥΕΛΛΑΣ» Γιώργος Ντάσιος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής και το Δήμαρχο Ζίτσας για τη βοήθεια που παρέχει πάντα στο Σύλλογο ευχήθηκε  το τουρνουά αυτό να είναι η αρχή για νέες αθλητικές δραστηριότητες, και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «να το καθιερώσουμε και για τα επόμενα χρόνια προβάλλοντας έτσι το Σύλλογο μας, τη «ΘΥΕΛΛΑ Ελεούσας, το Δήμο και τους φορείς της περιοχής μας».

Ακολούθως ο κ. Ντάσιος παρουσίασε το αγωνιστικό πρόγραμμα του τριημέρου και τις συμμετοχές.

Η έναρξη του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 18/06/2024 στο γήπεδο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ» στη Ελεούσα με τη συμμετοχή των Ακαδημιών των ομάδων: «ΑΣΤΕΡΑΣ» Τρίπολης, «ΟΦΗ-ΑΣΤΕΡΑΣ» Ρεθύμνου, «ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ» Ηρακλείου, «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Ιεράπετρας, «ΑΣΤΕΡΑΣ» Μεσολλογίου, «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» Άσσου, «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ», «OLYMPIC» Λάρισας, «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», «ΘΥΕΛΛΑ» Κατσικάς, «ΑΟ ΓΙΑΝΝΙΝΑ- Ελπίδες Ιωαννίνων», «ΑΟ ΣΤΑΥΡΑΚΙ» και «ΘΥΕΛΛΑ» Ελεούσας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 19/06/2024 (πρωί και απόγευμα)  στο γήπεδο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ» στη Ελεούσα και στο γήπεδο Σταυρακίου ενώ το πρωί της Πέμπτης 20/06/2024 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με τις απονομές μεταλλίων και κυπέλλων στο γήπεδο «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΩΛΗΣ».