“Πάρε ανάσα” από το Σύλλογο Πνευμονολόγων Ηπείρου

Στις 27-31 Μαρτίου 2017, ο Σύλλογος Πνευμονολόγων Ιατρών της Περιφέρειας Ηπείρου πρόκειται να μεταφέρει στην Ήπειρο το πρόγραμμα «Πάρε ανάσα» (www.pareanasa.gr). Πρόκειται για ένα διαδραστικό, βιωματικό και διαθεματικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

Βασίζεται στο παραμύθι, το αφήγημα, το θέατρο, τη συμμετοχή, την παντομίμα, τον αυτοσχεδιασμό και το τραγούδι και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 11 έως 16 ετών. Βάσει του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί διαδραστική ενημέρωση από την πνευμονολόγο κ. Δήμητρα Μπουσίου σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων δημοτικών σχολείων (Ε, ΣΤ), καθώς και των τριών τάξεων γυμνασίων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας. Εκτός της διαδραστικής ενημέρωσης, θα λάβει χώρα και θεατρική παράσταση για τους μαθητές με ελεύθερη είσοδο.

Στα Ιωάννινα θα λάβουν χώρα τρεις θεατρικές παραστάσεις στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών (27, 28 και 29 Μαρτίου – ώρα 12:00μ.μ.), ενώ στην Ηγουμενίτσα μία παράσταση στην Εστία του Δήμου Ηγουμενίτσας (30 Μαρτίου – ώρα 12:00μ