Ο Μακρόν αναλαμβάνει την προεδρία της Γαλλίας – Ολοήμερη μεγαλειώδης τελετή

Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες αναπτύχθηκαν για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την παράδοση της εξουσίας σήμερα από τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον εκλεγμένο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Περίπου 400 δημοσιογράφοι, Γάλλοι και ξένοι, έχουν ζητήσει διαπίστευση για να παρακολουθήσουν την παράδοση της προεδρίας στον νέο πρόεδρο από τον απερχόμενο προκάτοχό του, τον Φρανσουά Ολάντ.

Εκαντοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες έχουν πάρει θέση στην αυλή του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ακόμη και στη στέγη του.

Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται το μεγάλο κόκκινο χαλί, πάνω στο οποίο θα περπατήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος για να φθάσει στο πλατύσκαλο, όπου ακριβώς στις 10:00 θα τον περιμένει ο προκάτοχός του. Ενα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς θα αποδίδει τιμές.

Οι δύο άνδρες θα περάσουν στη συνέχεια μέσα στο προεδρικό γραφείο, στον πρώτο όροφο του μεγάρου, για ένα τετ-α-τετ στη διάρκεια του οποίου ο απερχόμενος θα παραδώσει στον διάδοχό του μερικά κρατικά απόρρητα, μεταξύ των οποίων και τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ