Γυμνάσιο Περάματος: Επίσημο καλωσόρισμα σε καθηγητές απο διάφορες χώρες που συμμετέχουν στο Erasmus+

Σε μια όμορφη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το  «Επίσημο καλωσόρισμα» των φιλοξενούμενων Ευρωπαίων καθηγητών από σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Κροατίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Σλοβακίας και Τουρκίας το οποίο διοργανώθηκε από το Γυμνάσιο Περάματος που συμμετέχει εκ μέρους της χώρας μας στο πρόγραμμα Erasmus+ Presenting Legends Across the Continent in European Schools.
Η σημερινή εκδήλωση που έγινε στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» άνοιξε με τους χαιρετισμούς του Διευθυντή του Γυμνασίου Περάματος, Αθανάσιου Τσάνη, της περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης, Αγγελικής Φωτεινού και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Μιχάλη Ράπτη.
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στην παράδοση που έχει η πόλη μας σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμμετοχή σχολείων σε προγράμματα όπως το Erasmus+.
«Μέσα στο πέρασμα των χρόνων αυτή η πόλη κατάφερε να ξεχωρίζει πάντα για την πολιτισμό και την παιδεία που παρήγαγε.
Σήμερα αυτή η παράδοση συνεχίζεται από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Από το δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα όμως σήμερα βιώνουμε μία από τις πιο οικονομικά ταραχώδεις περιόδους της εποχής μας. Η Ε.Ε. έχει ανταποκριθεί με μια συντονισμένη στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση, την «Ευρώπη 2020» όπου η εκπαίδευση και η κατάρτιση αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της. Το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχετε πραγματικά προσφέρει την ευκαιρία σε σχολεία να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και στρατηγικών συμπράξεων, βελτιώνοντας τον Ευρωπαϊκό τους προσανατολισμό.