Editorial: Το epirusnow.gr έγινε επτά!! Χρόνια μας πολλά!

Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο γρήγορα κυλάει ο χρόνος. Άλλη μια χρονιά πέρασε απο την ημέρα που το epirusnow.gr βγήκε στον αέρα. Η έβδομη! .Επι επτά συναπτά έτη, κάθε μέρα, χωρίς ούτε μια απουσία, ανεξαρτήτως συνθηκών,προσωπικών, οικογενειακών κλπ. είμαστε δίπλα σας και σας ενημερώνουμε για οτι γίνεται στην Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Πλέον έχει γίνει θεσμός του επετειακού editorial , οτι θα ξεκινά με το πρώτο κομμάτι του  editorial της πρώτης μας χρονιάς. Θα μας πείτε γιατί;;

Η απάντηση είναι απλή. Διότι θέλουμε να ανανεώνουμε την πίστη στο εγχείρημά μας κάθε χρόνο, μπροστά στους μοναδικούς κριτές μας, που δεν είναι άλλοι από τους αναγνώστες μας. Τον καθέναν από εσάς. Και δεύτερον για να υπενθυμίζουμε τους λόγους για τους οποίους ξεκινήσαμε  το epirusnow.gr, πρώτα απ΄όλα στους εαυτούς μας και δεύτερον σε φίλους κι εχθρούς.

Υπάρχουν 4 ημέρες μέσα στο χρόνο εντελώς ιδιαίτερες. 4 μέρες που σηματοδοτούν τις εποχές και την πάλη του φωτός ενάντια στο σκοτάδι γι αυτό και όλοι οι λαοί τους απέδωσαν ιδιαίτερη μυστικιστική σημασία.

Οι περισσότεροι τις γνωρίζουμε ως Ισημερίες και Ηλιοστάσια και στην ουσία σηματοδοτούν την πορεία, τις κινήσεις του πλανήτη μας μέσα στο ηλιακό σύστημα. Η ημέρα του Θερινού Ηλιοστασίου είναι η μεγαλύτερη του χρόνου. Από αυτήν και μετά το φως σταδιακά αρχίζει να μειώνεται και η νύχτα να κερδίζει «χρόνο» σε βάρος της ημέρας.

Αν νομίζετε ότι η επιλογή της ημέρας που το epirusnow.gr ξεκίνησε το ταξίδι του ήταν τυχαία, πιστεύω ότι με τον πρόλογο μου σας κατατοπίζω για το τι και το πώς. Την ημέρα που το φώς υπερισχύει πλήρως του σκοταδιού, δηλαδή η 21η Ιουνίου, είναι και η μέρα που θα μνημονεύουμε την αρχή μας.

Όπως λέει και ο μέντορας μου το φώς δεν μπορεί να νικηθεί από τίποτα. Έτσι λοιπόν το φώς του νέου, του φρέσκου, του αληθινού και του αδέσμευτου, ξεκίνησε να αναμετράται με τον εκφυλισμό της ενημέρωσης. Και μετράει πλέον 7 χρόνια στο πεδίο της μάχης.

Χρόνια πολλά epirusnow.gr!!Χρονια μας πολλά!!

Μια απλή και ίσως τετριμμένη ευχή αλλά ίσως και η ουσιαστικότερη όλων. Το γιατί είναι απλό. Γιατί μπορούμε με υπερηφάνεια να παραδεχτούμε ότι κάναμε αρκετά βήματα εμπρός στο διάστημα αυτό, χωρίς να χάσουμε ίχνος της ταυτότητάς μας, στο βωμό των αδηφάγων κλίκς, ή ακόμη χειρότερα άλλων «υποχρεώσεων».

 

Οφείλω ένα μεγάλο αδελφικό ευχαριστώ στον συνοδοιπόρο  και έταιρο εμπνευστή του οράματος για όλα όσα έχουμε ζήσει  και το χρόνο αυτό. Εύχομαι να είναι μακρύς ο δρόμος και να έχουμε υγεία.

Όπως και ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της συντακτικής ομάδας και  της τεχνικής μας υποστήριξης(Χρ. Γεωργιάδης και Nodus) για την καθημερινή βοήθειά τους.

Ότι και να πώ θα είναι λίγο για τους συνεργάτες μας, εκείνους που συμπορεύτηκαν με το epirusnow.gr και κάθε τόσο μας καταθέτουν την ψυχή τους, μέσα από την πένα τους και τις στήλες τους, οι οποίες μας κάνουν εξαιρετικά υπερήφανους καθώς αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι του epirusnow.gr.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως θα πάει  σε εσάς, τους αναγνώστες μας, οι οποίοι μας τιμάτε από κάθε μεριά της πατρίδας μας καθημερινά, μας κατατάσσετε σε πολύ υψηλά επίπεδα αναγνωσιμότητας καθημερινά( με επίσημα στοιχεία, όχι «κατασκευασμένα») και μάλιστα με πολύ αυξητικές τάσεις, που μας κατατάσσουν στα κορυφαία περιφερειακά ενημερωτικά sites.

Η δικιά σας συμμετοχή, είναι η κινητήρια δύναμη για εμάς για να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για την αναβάθμιση της διαδικτυακής ενημέρωσης της Ηπείρου.

Πλέον η διαφορά είναι ορατή και αποδεκτή από τους περισσότερους, κάτι που φυσικά μας οδηγεί σε πολύ πιο σίγουρα βήματα για το μέλλον.

Και φυσικά δεν θα ασχοληθούμε να διαφημίσουμε αυτό. Δεν είναι αυτό η δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να μοχθούμε καθημερινά για τη βελτίωση, σε όλα τα επίπεδα, ίσως ρομαντικά πιστεύοντας ότι θα συμπαρασύρουμε και κάποιους άλλους, για το γενικό καλό. Απλά για μας είναι μια δικαίωση και αυτό το χρωστάμε σε εσάς.

Τέλος ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους τους συμπατριώτες Ηπειρώτες της διασποράς που από όποια γωνιά του κόσμου και αν βρίσκονται μας επιλέγουν για να διαβάσουν νέα από την πατρίδα τους και να βρεθούν έστω και νοερά στα πάτρια εδάφη.

Το γεγονός ότι οι αναγνώστες μας αυξάνονται καθημερινά , μας γεμίζει ευθύνες, γιατί οφείλουμε να είμαστε συνεπής σε όλους εσάς που μας τιμάτε καθημερινά με την προτίμηση σας.Εμείς ως οργανισμός έχουμε επιλέξει απο την αρχή να πορευτούμε στον ίσιο δρόμο,που όπως διαπιστώνουμε καθημερινά είναι και ο πιο δύσκολος, αλλά αυτό ουδόλως μας ενδιαφέρει.

 

Το βήμα μας είναι ανοιχτό για τον καθένα που θέλει να καταθέσει την άποψη του. Είναι αυτό που κυρίως μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους, τα πολλά και διαφορετικών πεποιθήσεων μυαλά που καταθέτουν με σθένος την άποψη τους, πάνω στη συγκεκριμένη θεματολογία που επιλέγει ελεύθερα ο καθένας.

Και πάνω σε αυτό το μοτίβο θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε.

Το γεγονός είναι ότι το epirusnow.gr μεγάλωσε, έγινε 7 ετων και «περπατάει» πια με μεγαλύτερη σιγουριά στα βήματα του και, όπως και τα παιδιά μας ,ξέρει ότι πίσω του έχει ανθρώπους που το αγαπάνε, το στηρίζουν και είναι υπερήφανοι που το βλέπουν να εξελίσσεται και να προοδεύει, σε πείσμα των καιρών.

Που σε επτά μόλις χρόνια έγινε το δικό σας μέσο ενημέρωσης.Και δεσμευόμαστε οτι θα είμαστε εδω, θα μεγαλώνουμε διαρκώς και θα προσπαθούμε να κρατάμε το υψηλότατο επίπεδο που έχουμε σαν ιστοσελίδα, παρά το δυσβάσταχτο κόστος.

Είναι πραγματικά μεγάλη χαρά και ίσως η μεγαλύτερη ανταπόδωση των κόπων όλων μας να καταλαβαίνουμε οτι είμαστε εκείνοι που θα αλλάξουν το τοπίο της ενημέρωσης στην Ήπειρο. Άλλωστε είναι πασιφανές ποιό ΜΜΕ είναι “υποβοηθούμενο” και ποιό όχι. Ο κόσμος έχει κρίση.
Φέτος ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά σε όλα τα επίπεδα Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είμαστε εδώ. Με ολες μας τις δυνάμεις για να μπορούμε να παρέχουμε σωστή και αδέσμευτη ενημέρωση στους αναγνώστες μας.

Χρόνια μας πολλά λοιπόν και αφιερώνω λοιπόν σε όλους μας και όλους σας μια φράση του Οδυσσέα Ελύτη:

«Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά.»

 

Και χαίρομαι που η ομάδα μας ανήκει δικαιωματικά σε αυτούς τους πεισματάρηδες.