Lockdown στο μυαλό….

Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι, το 2021 στον πρώτο του μήνα που θα μας αφήσει σε 2 μέρες, μας δείχνει οτι δεν θα είναι και πολύ καλύτερο απο το τρομαχτικό 2020.

Βλέπετε και ενω έχουμε κλείσει σαν σήμερα τρείς ολόκληρους μήνες σε καθεστώς lockdown και ειδικά στην Ήπειρο ακόμα περισσότερο, χάρη στην…ηλιθιότητα και τους τραγικούς χειρισμούς των υπευθύνων, το απόγευμα θα ακούσουμε για μια ακόμη παράταση γιατι ειναι κόκκινη σε κρούσματα η πρωτεύουσα. Πρίν ήταν η Θεσσαλονίκη, ακόμη πιο πρίν ήταν τα Γιάννενα κλπ…

Τα εμβόλια που τα σάπια πληρωμένα κανάλια του υπέρκομψου Πρωθυπουργού και της συζύγου του και όχι μόνο, μας έπρηξαν όλο το Δεκέμβρη οτι θα βάλουν τέλος στον κορωνοϊό.

Μάλιστα υπήρχε και πρόγραμμα που προέβλεπε 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα!

Άρα θα είχαμε εμβολιαστεί όλοι μέχρι τέλη Μαίου. Η πραγματικότητα; Μας στείλανε..κάτι ψιλά απο εμβόλια, με τα οποία πρώτα εμβολιάστηκαν οι πολιτικοί και οι συν αυτώ( μη γίνει κάτι και τους χάσουμε απο ράτσα, που έλεγε και μια ψυχη) και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι υπερήλικες. Τα… ψιλά όμως τελείωσαν και τώρα ουσιαστικά δεν υπάρχει εμβόλιο στη χώρα. Θα φέρουν λέει, θα παρουν και απο άλλες εταιρίες για να το σώσουν. Για τις δεύτερες δόσεις των εμβολίων δεν μπαινω κάν στον κόπο να γράψω γιατί θα φάμε κανα..πρόστιμο απο το ΕΣΡ.

Σκεφτείτε λοιπόν και λογαριάστε με απλα μαθηματικά, πότε θα τελειώσουν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.Και υπολογίστε οτι πρέπει και σε ετήσια βάση να γίνονται οι εμβολιασμοί. Του Αγιόου… βοήθειά μας.

Ο πόλεμος μεταξυ κρατών, φαρμακευτικών εταιριών κλπ έχει παράπλευρες απώλειες. ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

Η οικονομία της χώρας έχει νεκρώσει. Ενας Θεός ξέρει πόσα καταστήματα θα ανοίξουν όταν ο εφιάλτης μας πάρει τέλος….Εγω λέω στην καλύτερη περίπτωση τα μισά. Η Κυβέρνηση μοιράζει επιστρεπτέες  σε λίγους και αρεστούς. Δείτε απο επιχειρήσεις ποιοί πήραν τις 4 προηγούμενες και θα καταλάβετε…Δείτε πόσος κόσμος έμεινε στην απέξω. Αλλά δεν πειράζει.Σου μεταθέτουν τις οφειλες….

Φυσικά στις αποδοχές τους δεν έκαναν καμια μείωση έτσι για να δείξουν και αυτοί οτι συμπάσχουν…

Όταν θα ρθει ο Οκτωβριος όμως, γιατι το καλοκαίρι θα μας ξαναμολήσουν για να υποδεχτούμε τους τουρίστες-επενδυτες όπως και πέρυσι, κανείς δεν θα έχει να πληρώσει. ΤΙΠΟΤΑ. Και τότε η οργή του κοσμάκη ο οποίος φτωχοποιήθηκε οριστικά πια, κλείστηκε σπίτι του όπως τον διέταξαν, έκανε ότι του είπαν, αλλά και παλι αποτέλεσμα μηδέν σε όλα τα επίπεδα, θα συνταράξει συθέμελα όχι μόνο τη χώρα μας.

Τους πειράζει να ανοίξουν τα σχολεία. Αλλα στα μεγάλα εμπορικα δεν κολλάει. Η αγορά και τα ΜΜΕ φούλ κόσμο σαν παστωμένα ψάρια, στον αθλητισμό κολλάει. Και πόσα άλλα παραδείγματα….

Το ρεζουμέ είναι οτι η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και είναι εξόχως δύσκολη η ανατροπή της.

Ακόμη και εμείς οι Ηπειρώτες, που μετά το πατατράκ του Οκτώβρη, ανήκουμε στους ελάχιστους του Σοβιέτ της Ε.Ε. που είμαστε πράσινοι στο χάρτη του κορωνοϊού, που ανεχτήκαμε τις ηλιθιότητες και τις τραγικές επιλογές των γνωστών υπευθύνων της έξαρσης στην περιοχή μας, όντας η πιο φτωχη Περιφέρεια όπως τόσα χρόνια ακούμε,θα συνεχίσουμε να μένουμε σπιτι, χωρίς κάνενα σχεδιασμό, καμία πρόβλεψη για το μέλλον.

Μένουμε σπίτι δε μας έλεγε ο Παπαδόπουλος; Φάτε τον στη μάπα κάθε Σάββατο να γλεντοκοπά σε γεμάτο στούντιο απο κόσμο. Αλλά ξέχασα. Ούτε εκεί κολλάει.

Ακούμε τουλάχιστον τα συγχαρητήρια οτι τα καταφέραμε. Ναι ρε. Τα καταφέραμε γιατι όλοι εμείς το παλέψαμε. Οχι εσείς.Γιατι υπήρχε μια προοπτική να τελειώσει το έργο και να τη γλιτώσουμε. Τώρα με πια προοπτική θα μας πείτε να συνεχίσουμε να τηρούμε τις εντολές σας; Με την προοπτική του οτι θα ρθει το καλοκαίρι και έχει ο Θεός;

Και πες οτι γίνεται ενα θαύμα και τελειώνει αυτή η ιστορία. Σε τί τοπική κοινωνία θα επιστρεψουμε; θα υπάρχουν επιχειρήσεις; Ελευθεροι επαγγελματίες; Τόσοι κλάδοι που κυριολεκτικά διαλύθηκαν όλον αυτόν τον καιρό; Θα υπάρχει τίποτα;

Εδω είναι το κλειδί. Το κίνητρο. Και πλέον έχει εκλείψει, γιατί κανείς απο όσους χειρίζονται την κατάσταση δεν έχει ως γνώμονα το καλό των πολιτών.

Το μεγάλο γέλιο θα πέσει όταν θα κληθούν αυτοι που πήραν επιστρεπτέες να επιστρέψουν το ανάλογο ποσοστό. Ως δια μαγείας κάποιοι μεγαλομεγάλοι θα το εξαλείψουν. Και οι υπόλοιποι θα ψάχνουν να βρούν να ξεχρεώσουν ενα 500αρικο…..

Κάτι τελευταίο. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μπαράζ κλησεων και μηνυμάτων σε πολίτες απο τα κοράκια των εισπρακτικών εταιριών για διευθέτηση οφειλων κλπ. Άδωνι ακούς;;;;Λ@μόγια κρυφτείτε στις τρύπες σας και μην ξαναβγείτε απο κει.