Salto Mortale. Η ιδέα για την αναγέννηση της Ελλάδας

salto-mortale2
Μια ακόμη μαύρη επέτειος για την Ελλάδα σήμερα. Ένας χρόνος πέρασε από το δημοψήφισμα του περσινού Ιουνίου το οποίο έμεινε στην ιστορία, ως μία πράξη που ενώ έδειχνε, για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά της μεταπολίτευσης, ότι κάτι αλλάζει, ότι η βούληση του λαού για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη ζωή και το μέλλον του, επιτέλους θα εισακουσθεί, τελικά κατέληξε στο φιάσκο που όλοι γνωρίζουμε, με τα γνωστά επακόλουθα.
Πιθανώς να μην είναι δόκιμο να προβεί κάποιος σε αναλύσεις του τύπου ποιος ευθύνεται, γιατί η κατάσταση οδηγήθηκε εκεί που οδηγήθηκε κλπ. Δεν έχει και νόημα άλλωστε. Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα που έχουμε ζήσει ως λαός τον τελευταίο χρόνο πραγματικά ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία. Και να ήθελε κάποιος πχ να κάνει μια ταινία του στυλ πολιτικοοικονομικό θρίλερ, με ψέματα, ίντριγκες, δολοπλοκίες και τα συναφή, αμφιβάλλω εάν θα σκέφτονταν να υλοποιήσει την ιδέα του αυτή, όπως πραγματικά εξελίχτηκαν τα πράγματα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.
Όσο δε για τον τίτλο της ταινίας νομίζω ότι ο καταλληλότερος θα ήταν «Salto Mortale».
Και σάλτα έγιναν, και θανατηφόρα ήτανε, οπότε και πάλι μέσα θα είμαστε. Πρωταγωνιστές με σειρά εμφανίσεως παρακαλώ, και χρυσά γράμματα στην οθόνη ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης (με ένα ν) Βαρουφάκης και όλο το επιτελείο τους, συνεπικουρούμενοι από τον Αντώνη Σαμαρά, Πάνο Καμμένο, Σταύρο θεοδωράκη, Φώφη Γεννηματά και άλλους εκπληκτικούς ηθοποιούς. Τέτοιο κάστινγκ δεν θα είχε ξαναγίνει. Σε ρόλο guest star η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις οποίας οι παρεμβάσεις στην ταινία θα ήταν καταλυτικές και θα άλλαζαν τη ροή των εξελίξεων.
Τίτλο βρήκαμε, κάστινγκ κάναμε, τους ρόλους τους μοιράσαμε και πάμε ευθύς στο σενάριο.
Το σενάριο λέει ότι ο Αλέξης και η παρέα του, όντας νέοι, άφθαρτοι και με ηθικά πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων τους, θα έκαναν τα πάντα για να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα στο οποίο είχε περιέλθει. Όμως αυτό αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο, κάτι σε Mission Impossible αλλά χωρίς Τόμ Κρούζ.
Οι «κακοί» που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν πολλοί και κάποιοι από αυτούς με μαγικές δυνάμεις. Άλλοι μπορούσαν να διαβάσουν το μυαλό, άλλοι να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι και να τον κάνουν όπως εκείνοι θέλουν και άλλοι απλά ήθελαν να καταστρέψουν αυτή τη γωνίτσα της Γής, την οποία όπως λέει ο θρύλος, είχε κρατήσει ό Θεός για τα γεράματά του.
Πώς θα σωθεί λοιπόν η Ελλάδα; Τι πρέπει να γίνει;
Εκτός των άλλων ο πρωταγωνιστής είχε να αντιμετωπίσει και δολοπλοκίες και ίντριγκες μέσα στο ίδιο του το «σπίτι». Ο δαιμόνιος βοηθός του Γιάνης V. εκπόνησε διάφορα σχέδια για να μπορέσουν να επικρατήσουν των αντιπάλων τους. Στην αρχή δοκίμασε αυτό που λέγεται διαπραγμάτευση. Υπό το βάρος των συνθηκών και των περιστάσεων απέτυχε. Και τώρα;
Πάμε στο δεύτερο πλάνο: απειλές και υπονοούμενα ότι εάν δεν κάνετε αυτά που εμείς θέλουμε, τότε κι εμείς έτσι για να σκάσετε θα κάνουμε εκλογές και μη σου πω θα βγούμε από το ευρώ, έτσι γιατί μπορούμε. Αναταραχές, χάος, κρατικοποίηση τραπεζών, δραχμή, και όλα αυτά τα ωραία. Ούτε αυτό όμως έπιασε. Οι «κακοί» χρησιμοποιούσαν τις μαγικές τους δυνάμεις και προέβλεπαν τις κινήσεις των αντιπάλων τους διαβάζοντας τις σκέψεις τους, αποκρούοντας κάθε στρατηγική τους κίνηση. Ταυτόχρονα ο εγχώριος «κακός» συνεχώς μιλούσε για ανάπτυξη, το πόσο ωραία περνούσαμε στη χώρα όταν αυτός τη διοικούσε και έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Παράλληλα ο πρωταγωνιστής διέκρινε ότι κάποια μέλη της ομάδας του ενδεχομένως να ετοιμάζουν κάποιας μορφής πραξικόπημα, με στόχο να σφετεριστούν όλα όσα είχε καταφέρει με ιδρώτα και αίμα. Πόσο χειρότερο μπορούσε να γίνει;
Τότε ήταν που κατάλαβε ότι έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, γιατί ο χρόνος του τελείωνε και η ήττα σε όλα τα επίπεδα προδιαγραφόταν αιματηρή, βαριά και ασήκωτη.
Στο ενδιάμεσο όλης της πλοκής θα παρεμβάλλονται οι σκηνές απείρου κάλλους, με συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, κλειστές τράπεζες, ουρές στα ΑΤΜ, συνταξιούχους να λιώνουν στο καυτό λιοπύρι για να πάρουν 60 ευρώ και όλα αυτά τα ωραία. Τρέμε Χίτσκοκ!!!
Πίσω από τα σκοτεινά γραφεία του Μαξίμου θα γίνονται τηλεφωνήματα μέσα στη μαύρη νύχτα, διαβουλεύσεις, σχέδια και βρισίδι. Πολύ trash talking που λένε και οι Αμερικάνοι, γιατί έχει αποδειχθεί άλλωστε ότι βοηθάει στις πωλήσεις την κάθε ταινία.
Ας επιστρέψουμε στο σενάριο για να μην χαθούμε.
Εκεί λοιπόν που όλα ήταν χαμένα, τότε πάρθηκε η απόφαση!! Θα γίνει δημοψήφισμα. Με όλες τις τιμές! Και δεν θα μείνει μόνο εκεί. Θα κάνει και εκλογές, θα τις κερδίσει, θα ξεμπροστιάσει όλους αυτούς που τον υπονόμευσαν, θα καθαρίσει την ομάδα του, θα εξολοθρεύσει και τους κακούς και θα γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει, και βάσει operation human shield, να θυσιάσει και κάποιους στο βωμό της επιτυχίας. Άλλωστε γι αυτό δεν είναι οι φίλοι;
Ότι έπρεπε να γίνει θα το έκανε. Δεν θα έκανε πίσω μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν.
Αυτές τις σκέψεις δεν τις εξωτερίκευσε σε κανέναν γιατί οι στιγμές ήταν τόσο κρίσιμες, που από το άγχος του έπαθε και ένα μικρό αυτοάνοσο (μάλλον έρπη για να δείξουμε ότι έχουμε και πολύ καλούς μακιγιέρ.)
Δεν είχε καθόλου χρόνο να το σκεφτεί παραπάνω. Οι εξελίξεις έτρεχαν και αν αργούσε κι άλλο θα τον προλάβαιναν πια.
Εκεί θα πάθει πλάκα το κοινό με τον σεναριογράφο. Πώς είναι δυνατόν να είναι εφικτά όλα αυτά μαζί; Θα πει ο κάθε περιεργίδης «έλα μωρέ ταινία είναι γι αυτό». Και ακριβώς εκεί θα πέσει η βόμβα. Επειδή η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα,όλα όσα σκέφτηκε ο πρωταγωνιστής θα γίνουν πραγματικότητα!!!
Απλά επειδή πρόκειται για ταινία, θα έχει καλό τέλος, με τον πρωταγωνιστή να μιλάει σε πλήθος χιλιάδων θαυμαστών του και να εξηγεί πόσο δύσκολο ήταν αυτό που κατάφερε, πόσες αντιξοότητες βρήκε και πόσο όμορφα θα περνάνε πλέον οι χιλιοβασανισμένοι Έλληνες, που για χρόνια ήταν υπόδουλοι των «κακών».
Εν συντομία για να μην γίνω κουραστικός έχουμε και το σενάριο.
Μπορεί ο καθένας να το διανθίσει με όποιες λεπτομέρειες θέλει, κάνοντάς το ακόμη πιο διαδραστικό.
Εάν αυτό το αποκύημα της φαντασίας έβγαινε λοιπόν στη μεγάλη οθόνη, πολύ πιθανόν να λύναμε και το πρόβλημα του χρέους της χώρας, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ήταν στην κορυφή του box office για πάρα πολύ καιρό και ο κριτής του μέλλοντος πιθανώς να το κατέτασσε ανάμεσα στις μεγαλύτερες ταινίες που έγιναν ποτέ.
Και αν συνυπολογίσουμε και με πραγματικά νούμερα ότι μια τέτοια ταινία θα έλυνε και το οικονομικό θέμα της χώρας, και μάλιστα θα δημιουργούσε και σταθερά εισοδήματα και για τα επόμενα χρόνια, καθώς τα ποσοστά των δικαιωμάτων προβολής θα ήταν ιδιαίτερα υψηλά, τότε μάλλον οι ιθύνοντες θα πρέπει να πάρουν σοβαρά το άρθρο αυτό.
Εάν βέβαια θελήσει κανείς να ξεκινήσει την ιστορία από την αρχή, δηλαδή από το 2009, τότε φυσικά δεν μπορεί όλο αυτό να μετουσιωθεί σε μία μόνο ταινία, τύπου «Μπέν Χούρ» με διάρκεια μία με δύο μέρες όμως.
Τότε θα πάμε στη δημιουργία σειράς, κατά τα άκρως επιτυχημένα πρότυπα του Game Of thrones και του The Walking Dead, σε συνδυασμό με πολύ House of Cards.
Άνετα βγαίνουν καμιά δεκαριά σεζόν, με περίπου 10 επεισόδια ο κάθε κύκλος. Η σειρά θα προβάλλεται μια φορά το χρόνο με όλα τα επεισόδια σε live streaming (για να βλέπουν οι ξένοι και να σκάνε από το κακό τους και μετά να χρειάζεται να περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο για να δούν τι έγινε στη συνέχεια) και φουλ σπόιλερς αληθινά και μη στα social media κατά τη διάρκεια του χρόνου, ώστε όλοι να περιμένουν με ανυπομονησία για να δούν τη συγκλονιστική συνέχεια.
Ίσως αυτή η προοπτική να φαντάζει πιο δύσκολη σαν εγχείρημα, αλλά στο κάτω- κάτω οι Έλληνες είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα. Αφήστε που όλο αυτό το εγχείρημα θα κρατήσει σίγουρα για μια δεκαετία που θα γίνονται γυρίσματα κλπ. Εκτός των άλλων θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Hollywood καθώς ορδές θαυμαστών θα επισκέπτονται τα μέρη των γυρισμάτων, θα αγοράζουν τα αναμνηστικά της σειράς,θα στοιβάζονται για μια φωτό με τους πρωταγωνιστές, δίνοντας τεράστια ώθηση και στον τουρισμό μας και όχι μόνο τον καλοκαιρινό.
Το βγάζουμε και σε βιβλία όπως οι σοβαρές σειρές για να έχουν να συγκρίνουν οι θαυμαστές και να αυξήσουμε και άλλο τα έσοδα μας.
Salto Mortale season 1. Και μέχρι να τελειώσει και η δέκατη σεζόν, η Ελλάδα δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη χώρα που ήταν. Θα κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, σύνοδος G8 (που θα γίνουν 9 ή 7 ανάλογα με ποιες χώρες θα έχουν «φουντάρει» ως τότε), αξιολογήσεις από όλους τους διεθνείς οίκους ΑΑΑ και δεν συμμαζεύεται.
Και οι Έλληνες θα τρώμε με χρυσά κουτάλια.
Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε ή όχι με το εν λόγω σκεπτικό μου, αλλά γιατί να μην εκμεταλλευτούμε σωστά τη δυστυχία μας και όλα όσα έχουμε περάσει, περνάμε και θα περνάμε προς όφελός μας;
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι. Και μην φοβάστε, εάν το όλο εγχείρημα υλοποιηθεί και επιτύχει, δεν θα ζητήσω τίποτα. Θα μου αρκεί που θα έχω να βλέπω για μια ολόκληρη δεκαετία σε 4k ανάλυση παρακαλώ, το Salto Mortale.