Tzedes Airsoft AC: Όλα όσα θέλετε να μάθετε γιαυτούς και για το Airsoft

Τι είναι η αεροσφαίριση/αιρσοφτ;

Το Airsoft ξεκίνησε στην Ιαπωνία στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Αποτελεί ένα αγώνισμα κυρίως εξωτερικού χώρου το οποίο εμπεριέχει στοιχεία προσομοίωσης μάχης και στρατηγικής, χωρίς όμως να πρέπει να συγχέεται με οποιουδήποτε είδους στρατιωτική εκπαίδευση. Τα αεροβόλα που χρησιμοποιούνται αποτελούν οπτικά αντίγραφα όπλων και εκτοξεύουν (μέσω της χρήσης πεπιεσμένου αέρα) μπίλιες διαμετρήματος 6 χιλιοστών φτιαγμένες από πλαστικό/βιοδιασπώμενο -φιλικό προς το περιβάλλον- υλικό. Σε αντίθεση με το Paintball, με το οποίο λανθασμένα παρομοιάζεται σε πολλές περιπτώσεις, τα σφαιρίδια δεν αφήνουν χρώμα όταν έρθουν σε επαφή με κάποιο σώμα ή αντικείμενο προσδίδοντας έτσι στο Airsoft ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του: Ανεξαρτήτως πεδίου και σεναρίου, όλα βασίζονται στην ειλικρίνεια και το σεβασμό προς τους συμπαίκτες καθώς το εάν ο εκάστοτε παίκτης θα παραδεχθεί πως ο αντίπαλός του τον πέτυχε, επαφίεται στην κρίση και το ήθος του και μόνον.

 

Τι χρειάζεται κάποιος για να συμμετάσχει;

Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι ότι ο υποψήφιος παίκτης πρέπει να είναι ενήλικας, να είναι δηλαδή πάνω από 18 ετών. Επειδή η αεροσφαίριση βασίζεται στον εθελοντισμό των παικτών της, τα παιχνίδια που διοργανώνονται από το Σωματείο μας είναι δωρεάν, ο καθένας έχει τον δικό του εξοπλισμό και με αυτόν παίζει. Όταν έρχεται κάποιος καινούργιος παίκτης που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί, καταρχάς του δανείζουμε δικό μας εξοπλισμό και δοκιμάζει μία δύο φορές το παιχνίδι. Διαπιστώνοντας ο ίδιος ότι είναι κάτι που τον ενδιαφέρει παίρνει τον δικό του εξοπλισμό και συμμετέχει μαζί με τους υπόλοιπους.

 

Υπάρχουν μέτρα ασφαλείας;

Ο βασικότερος και συνάμα αυστηρότερος κανόνας που υπάρχει στην αεροσφαίριση αφορά την προστασία των ματιών. Καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είναι υποχρεωτική η χρήση αντιβαλλιστικών γυαλιών.  Εμείς σαν Σωματείο, επειδή διοργανώνουμε παιχνίδια κυρίως σε δασικό περιβάλλον, έχουμε καθιερώσει και απαραίτητα να φοράνε όλοι οι παίκτες μας μποτάκια που προστατεύουν τον αστράγαλο για να αποφευχθούν τραυματισμοί σε αυτό το σημείο. Επικουρικά προτείνουμε (χωρίς να υποχρεώνουμε) οι παίκτες να χρησιμοποιούν επιπλέον προστατευτικό εξοπλισμό όπως επιγονατίδες, επιαγκωνίδες, προστατευτικά προσώπου κ.α. με δική τους πρωτοβουλία. Κατά τα άλλα υπάρχουν κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον τρόπο χειρισμού των αεροβόλων και την συμπεριφορά των παικτών στο πεδίο που μαθαίνουν όλοι πριν αρχίσουν να παίζουν. Η αεροσφαίριση είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές άθλημα εφόσον τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

 

Τι μπορεί να περιμένει κάποιος που θέλει να συμμετάσχει;

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι θα βρει νέους φίλους. Το Σωματείο μας πάνω απ’ όλα είναι μία παρέα που χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Όσον αφορά το αθλητικό κομμάτι, το θετικό στοιχείο της αεροσφαίρισης είναι ότι μέσα σε αυτή ο καθένας μπορεί να βρει το στυλ του παιχνιδιού που θέλει: μπορείς από την αρχή μέχρι το τέλος να τρέχεις και να κυνηγάς του αντιπάλους σου, μπορείς να σχεδιάζεις επιθετικές και αμυντικές στρατηγικές σαν να παίζεις σκάκι με την άλλη ομάδα, μπορείς να είσαι στημένος κάπου με αεροβόλο ελεύθερου σκοπευτή και να βγάζεις τους αντιπάλους σου έναν έναν εκτός και πολλά άλλα.

 

Τι είναι οι Tzedes Airsoft AC;

Το Αθλητικό Πανηπειρωτικό Σωματείο Αεροσφαίρισης, ή αλλιώς TZEDES Airsoft AC, ιδρύθηκε στις αρχές του 2017. Αποτελεί την εξέλιξη της ομάδας αεροσφαίρισης Tzedes Ioannina Airsoft. Η ομάδας μας είχε ξεκινήσει από μία παρέα τριών φίλων  (η οποία ακόμη παραμένει ακμαία στο Σωματείο μας) που δειλά δειλά, από το 2009 ακόμη, κάνανε τα πρώτα τους βήματα στην αεροσφαίριση, πηγαίνοντας σε παιχνίδια που διοργανώνονταν σε άλλες πόλεις. Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν και ερχόταν όλο και περισσότεροι παίκτες στην ομάδα μας και αρχίσαμε να διοργανώνουμε και παιχνίδια με συμμετοχές από ομάδες άλλων πόλεων. Το αποκορύφωμα ήταν πέρυσι το Σεπτέμβριο να διοργανώσουμε το μεγαλύτερο παιχνίδι αεροσφαίρισης που έγινε ποτέ στην Ήπειρο. Στο παιχνίδι συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αθλητές από 20 ομάδες που ήρθαν από ολόκληρη την Ελλάδα! Έχουμε φίλους σε ομάδες από πολλές πόλεις της χώρας μας που μας τιμούν ανελλιπώς στις διοργανώσεις μας και προσπαθούμε και εμείς με τη σειρά μας να συμμετέχουμε στις δικές τους.

 

Λίγα λόγια για το πανελλήνιο παιχνίδι που διοργανώνετε στις 2 Απριλίου:

Η εκδήλωση αυτή είναι παιχνίδι σεναρίου milsim, έχει τίτλο “Operation Spring Offensive” και είναι συνέχεια του παιχνιδιού που διοργανώθηκε στην ίδια περιοχή τον Μάριο του 2015 με τίτλο “Operation Double Impact”.

To σενάριο είναι το εξής:

«ΜΑΡΤΙΟΣ 2015:

Οι δύο μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου είναι έτοιμες για πυρηνικό όλεθρο.

Μία μικρή χώρα καταφέρνει να κατασκευάσει, σε ένα υπόγειο εργαστήριο, μία συσκευή που απενεργοποιεί τις πυρηνικές κεφαλές σε ακτίνα 640 χλμ. ΟΙ δύο υπερδυνάμεις επεμβαίνουν στην περιοχή για να αποκτήσουν ή να καταστρέψουν την συσκευή.

Οι ένοπλες δυνάμεις της μικρής χώρας κατατροπώνονται σε λίγες ώρες. Η συσκευή και το εργαστήριο αποκτούνται από την κίτρινη υπερδύναμη(RANGERS) .

Η κόκκινη υπερδύναμη συνθηκολογεί με ατιμωτικούς όρους.(SPETSNAZ)

___________________

2 χρόνια μετά…..

Κάποια στελέχη των ειδικών δυνάμεων της κόκκινης χώρας(SPETSNAZ) , χωρίς καμία έγκριση από την πολιτική ηγεσία, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να καταστρέψουν το εργαστήριο και τη συσκευή ώστε να ισορροπήσουν την ισχύ μεταξύ των υπερδυνάμεων και να εμπλακούν σε πόλεμο

O Στόχος τους είναι:

  1. Απόκτηση της συσκευής
  2. Καταστροφή του εργαστηρίου
  3. Διαφυγή με ελικόπτερο.

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι το μεγαλύτερο τους όπλο.

Το υπόγειο εργαστήριο προστατεύεται από 2 πολυβολεία, περίπολα και παγίδες.»

 

Πως μπορεί να σας βρει κάποιος;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω του διαδικτύου. Έχουμε ιστοσελίδα στο facebook ( Tzedes Ioannina Airsoft ) και λογαριασμό στο twitter ( @IoanninaAirsoft ). Όποιος ενδιαφέρεται για την αεροσφαίριση μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και να έρθει να δει από κοντά αυτό το γεμάτο αδρεναλίνη άθλημα!