Ο τυφώνας Ιρμα σφυροκοπά τη Φλόριντα-Live ενημέρωση

Η στιγμή που έτρεμε η πολιτεία της Φλόριντα τα τελευταία 24ωρα έφτασε, καθώς ο τυφώνας Ιρμα άρχισε να σφυροκοπά την πολιτεία. Live ενημέρωση από το iefimerida.

Το «μάτι» του τυφώνα, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του από την Καραϊβική σκορπώντας τον θάνατο και καταστροφές, έφτασε πλέον στα νότια νησιά της Φλόριντα. Πριν πλήξει την πολιτεία, η Ιρμα ισχυροποιήθηκε εκ νέου, καθώς είναι και πάλι κατηγορίας 4.

20:10 Μια πισίνα… κάτω από το νερό στο Key Largo της Φλόριντα:

19:53 Ο τυφώνας Ίρμα «στέγνωσε» από νερό το Tampa Bay:

 

19:50 Πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ενώ περισσότεροι από 70.000 φιλοξενούνται σε καταφύγια. Περίπου 6,5 εκατ. έχουν διαταχθεί να εκκενώσουν τις παράκτιες περιοχές σε όλη την πολιτεία της Φλόριντα.

19:45 Ένας ηλικωμένος πέθανε από φυσικά αίτια ενώ βρισκόταν σε καταφύγιο, όπως ανέφερε το FlKeysNews.com.

19:35 Μια γυναίκα στη συνοικία Μικρή Αϊτή του Μαϊάμι γέννησε από μόνη της το μωρό της, με το ιατρικό προσωπικό να της δίνει οδηγίες από το τηλέφωνο διότι οι ομάδες διάσωσης δεν κατάφεραν να φθάσουν στο σπίτι της, γνωστοποίησε η δημοτική αρχή του Μαϊάμι στο Twitter. Οι δυο τους έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

 

18:20 Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον κυκλώνα Ίρμα στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις. Σε μια πρώτη εκτίμηση την Παρασκευή, η κυβέρνηση είχε αναφέρει ότι από τον κυκλώνα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 τραυματίστηκαν, οι 11 εξ αυτών σοβαρά.

17:45 Ένας γερανός γκρεμίστηκε σε ουρανοξύστη στο Μαϊάμι, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα:

17:35 Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε σήμερα διαδοχικά στο τηλέφωνο για το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα με τους κυβερνήτες των πολιτειών, Αλαμπάμα, Τζόρτζια, Νότια Καρολίνα και Τενεσί, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε πολλές φορές τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη της πολιτείας Φλόριντα Ρικ Σκοτ, αλλά και με γερουσιαστές.

17:31 Το Μαϊάμι φαίνεται να «γλιτώνει» από τον τυφώνα Ίρμα, ωστόσο απειλούνται οι περιοχές δυτικά:

17:21 Μαϊάμι, ώρα Ελλάδος 17:20:

17:17 Ο τυφώνας Ίρμα κινείται βόρεια-βορειοδυτικά στη Φλόριντα, με ταχύτητα 12,8 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν φτάνει στα 209,2 χλμ την ώρα.

17:15 Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στη Φλόριντα. Ενας χάνοντας τον έλεγχο του αυτοκινήτου του από τους ισχυρούς ανέμους στο Κι Γουέστ, άλλοι δύο σε τροχαίο στην κομητεία Χάρντι της Φλόριντα.

17:11 Το λεγόμενο «μάτι» του κυκλώνα Ίρμα άρχισε να απομακρύνεται από τις νότιες περιοχές της Φλόριντα, σύμφωνα με το μετεωρολογικό κέντρο παρακολούθησης στις ΗΠΑ (NHC).

17:00 Περισσότερα από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, σύμφωνα με την εταιρία διανομής και διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας (Florida Power & Light). Ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ ανησυχεί έντονα για το ύψος των θαλασσίων κυμάτων που θα προκαλέσει ο κυκλώνας Ίρμα, καθώς πλησιάζει από την Φλόριντα προερχόμενος από τον Κόλπο του Μεξικού.

16:00 Η πορεία του τυφώνα Ίρμα προς τα δυτικά ναι μεν φαίνεται να μην επηρεάζει ιδιαίτερα το Μαϊάμι, ωστόσο είναι «το χειρότερο σενάριο» για μερικές από τις κομητείες στη Φλόριντα, δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA).