Εκλογική αποτίμηση μέρος πρώτο

Πάμε να πούμε πρώτα τα της Περιφέρειας.

Δεν νομίζω να εξεπλάγη κανείς με την επανεκλογή του Αλ. Καχριμάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου απο τον πρώτο γύρο. Το παράξενο είναι οτι δεν διαπιστώνεται να χάρηκε και κανείς, πέραν των γύρω-γύρω και λοιπών “φίλων” κλπ κλπ. Για τον απλό κόσμο είναι μία απο τα ίδια.Τρίτη σήμερα. Και ξέρετε γιατί δεν χάρηκε? Ο καθένας αν το ψάξει μέσα του ξέρει. Βλέπετε δεν έχουμε μάθει να ψηφίζουμε με βάση το πρόγραμμα και το όραμα του κάθε υποψηφίου. Ειδικά σε Δημοτικές και Περιφερειακές ψηφίζουμε με βάση το… βύσμα, τον φίλο, τον κουμπάρο κλπ, και ιδού τα αποτελέσματα.

Άλλα τουλάχιστον 5 χρόνια εσωστρέφειας,αδιαφορίας για τους νόμους, τροχοπέδη στην ανύπαρκτη ανάπτυξη. Θα μπορούσα να γράψω και πολλά άλλα, όμως πλέον δεν έχει νόημα.Όχι οτι δεν καταλαβαίνετε, απλά ήδη όλοι το γνωρίζετε. Άλλωστε οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και αν ρίξετε μια ματιά θα βγάλετε εύκολα τα συμπεράσματα σας.

Και λέω τουλάχιστον 5 χρόνια γιατί προσωπικά πιστεύω οτι δεν θα είναι αυτή η τελευταία του θητεία στην Περιφέρεια. Και εδώ θα είμαστε να το δούμε.Άλλωστε τα γραπτά μένουν.

Ο Στ. Ζούμπας πήγε καλύτερα για το ΠΑΣΟΚ και αυτό του πιστώνεται, εκμεταλλευόμενος το καλό φεγγάρι του κόμματος.

Ο Γιάννης Στέφος προσπάθησε να κρατήσει ενα κόμμα υπο κατάρρευση και εν μέρει κάτι κατάφερε.

Καλή παρουσία και για τον Λ. Γεωργόπουλο και το “ΦΩΣ” του, αναμένουμε να τον δούμε στον αντιπολιτευτικό του ρόλο.

Αφήνω τελευταίο, γιατί αυτή θέλω να είναι η επίγευση που θα αφήσει το συγκεκριμένο άρθρο τον Σπύρο Ριζόπουλο. Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο Σπύρος Ριζόπουλος έχει πια αποχωρήσει απο την πολιτική μας σκηνή. Συνεπέστατος σε οτι είχε πει απο τις προηγούμενες εκλογές. Θυμίζω, αν και το είπε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, οτι είναι υπέρμαχος των 2 θητειών. 2 φορές παρουσίασε το πρόγραμμα του για την Ήπειρο του μέλλοντος και 2 φορές οι Ηπειρώτες απορρίψαμε το πρόγραμμα αυτό. Οπότε αποχώρησε απο την ηγεσία της παράταξης του και παραδίδει και την έδρα του Περιφεριακού συμβούλου, όπως απο την αρχή μας είχε προιδεάσει.

Ο Ριζόπουλος είχε φίλους και ορκισμένους εχθρούς. Δεν υπήρχε μεσαία κατάσταση, γιατί πάντα ήταν ευθύς στο λόγο του, χωρίς καλοπιάσματα και λοιπά πολιτικά τεχνάσματα, προκειμένου να…πουλήσει. Μη θέλοντας λοιπόν πια να συμμετέχει στην κατάσταση που δημιουργήθηκε, μας χαιρέτησε και πάει για άλλες πολιτείες.

Κανείς όμως, και το απέδειξε με τη στάση του, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς η κινηση του αυτή αποτελεί αδιαμφισβήτητα, μια κίνηση που αμφιβάλλω εαν έχουμε ξαναδεί στο πολιτικό σκηνικό της Ηπείρου και μια κίνηση που προσωπικά πιστεύω οτι δύσκολα θα ξαναδούμε.

Βέβαια όσοι τον υποτίμησαν ή τον λοιδώρησαν για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, θα έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια να το ξανασκεφτούν. Το θέμα είναι όμως οτι η ευκαιρία τους χάθηκε. Όπως και η ευκαιρία για την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες.

Έρχεται και δεύτερο άρθρο όπου πιάνουμε τους Δήμους. Ε, ρε γλέντια….