Γκόντας εναντίον Μπέγκα για το πάρκο Πυρσινέλλα

Αγαπημένο του «άθλημα» τα άλματα μνήμης, στα οποία επιδίδονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της η προηγούμενη δημοτική αρχή και ο επικεφαλής της κ. Θωμάς Μπέγκας, έρχονται τώρα να επαναλάβουν τον εαυτό τους, κάτι που όμως ούτε ως Δημοτική Αρχή ούτε ως «κατοίκους» των εδράνων της αντιπολίτευσης δεν τους βοηθούν στο έργο τους. Η γνωστή καραμέλα της ασύστολης παρελθοντολογίας και στην περίπτωση της παραχώρησης του πάρκου Πυρσινέλλα στον Δήμο Ιωαννιτών «κατόπιν ενεργειών τους», όπως οι ίδιοι πολύ όψιμα ισχυρίζονται, ύστερα από απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του αρμόδιου Υπουργείου! Η κοντή μνήμη του κ. Μπέγκα και των συνεργατών του, δεν ανάγεται μόνο στο μακρινό παρελθόν αλλά και στο πολύ πρόσφατο, όπου ο ίδιος παραδεχόταν σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι πράγματι επί Δημαρχίας Τ. Παπασταύρου και Ν. Γκόντα το πάρκο Πυρσινέλλα είχε νόμιμα και εμπρόθεσμα δηλωθεί στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, μέσω του κτηματολογίου κατά τα έτη 1999 και 2003 κάτι που αποδείχθηκε από την παράθεση των συγκεκριμένων στοιχείων που προσκόμισε η παράταξή μας
Συγκεκριμένα και με ντοκουμέντα ήτοι με τις υπ’αριθμ. πρ. 17456/23/8/1999 και 95411/18/12/2003 δηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών το πάρκο Πυρσινέλλα δηλώθηκε στο κτηματολόγιο, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα το ενδιαφέρον των τότε Δημοτικών Αρχών και το οποίο ο ίδιος ο τότε Δήμαρχος δημόσια σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε υποχρεωθεί να παραδεχθεί, λόγω των ανωτέρω αδιάσειστων στοιχείων . Τρανή απόδειξη του ότι το πάρκο Πυρσινέλλα ήταν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου είναι καθ’όλη την διάρκεια της θητείας μας το Γιαννιώτικο Σαλόνι λειτουργούσε υποδειγματικά προς όφελος του Δήμου και δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση. Επομένως ας αιτιάται την δική της ανυπαρξία η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, η οποία οδήγησε στην αμφισβήτηση ένα από τα σπουδαιότερα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου.
Απορίας άξιον που παιδιαρίζει για τα αυτονόητα, εκτός εάν με τον τρόπο αυτό αναζητεί άλλοθι για την απραξία της καθ’όλη την διάρκεια της θητείας της. Προς όφελος του κ. Μπέγκα είναι να συνέλθει και να αρχίσει να συμβιβάζεται με τον νέο ρόλο που του ανέθεσαν οι Γιαννιώτες. Η επιστροφή στην παρελθοντολογία δεν έσωσε την παράταξή του ως Δημοτική αρχή και δεν πρόκειται να της προσφέρει υπηρεσίες στον νέο της ρόλο.