Δήμος Αρταίων: Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

Καμία μέρα χαμένη, χαμηλούς τόνους και μεθοδική δουλειά ζήτησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά την ανακοίνωση των νέων Αντιδημάρχων σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Άρτας. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει, τόσο  ο ίδιος προσωπικά όσο και οι Αντιδήμαρχοι, να βάζουν πάνω από όλα το συμφέρον της Άρτας και των Αρτινών.

Σε δήλωση του αναφορικά με τον ορισμό των Αντιδημάρχων, ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε: «Οι πολίτες στις εκλογές του Μαΐου αξιολόγησαν το έργο μας και το πρόγραμμά μας και μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μια φορά. Εμείς θα πρέπει να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους και να υλοποιήσουμε αυτά που δεσμευτήκαμε. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για την προσφορά τους, τους δημοτικούς συμβούλους, τον γενικό γραμματέα και τους ειδικούς συνεργάτες μου της προηγούμενης αυτοδιοικητικής θητείας.

Καλωσορίζω, λοιπόν τους νέους Αντιδημάρχους και τους εύχομαι ολόψυχα καλή θητεία και επιτυχία στο έργο τους. Είμαι βέβαιος, ότι θα συνεχίσουν το υψηλό επίπεδο δουλειάς, με αποκλειστικό στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

«Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας υπενθυμίσω αυτό που ακούγεται μεν αυτονόητο, αλλά που για εμένα προσωπικά θα είναι το μόνο κριτήριο αξιολόγησης σας:

Την αποτελεσματικότητα στις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνετε. Στον αγώνα για μια υπερήφανη Άρτα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.

Στον αγώνα για να είναι υπερήφανοι οι Αρτινοί, δεν υπάρχουν μικροπολιτικά παιχνίδια και σίγουρα δεν υπάρχουν προσωπικά παιχνίδια.

Θα πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε  με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους θεσμικούς παράγοντες, με όλους τους φορείς, με όλους τους πολίτες για θέματα του τόπου μας, που αφορούν αναπτυξιακά έργα, έργα βελτίωσης της καθημερινότητας του δημότη, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αλλά και θέματα αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης. Η πολυφωνία, η υγιής αντιπαράθεση και η κατάθεση πολλών και διαφορετικών απόψεων αποτελούν προϋποθέσεις για τη δημοκρατική και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου Αρταίων».

Ο Δήμαρχος κατά την διάρκεια της σημερινής συνάντησης, αφού ενημέρωσε τους Αντιδημάρχους για τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους, τους συνέστησε την συνεχή και στενή συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με τους Διευθυντές και τους Υπάλληλους των Υπηρεσιών του Δήμου, τους Προέδρους και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων και πάνω από όλα με τους δημότες, για την επίλυση των αιτημάτων που αφορούν κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα.

Η ομάδα των νέων Αντιδημάρχων, αποτελείται από μια σύνθεση έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων, με όρεξη για ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Η θητεία τους ορίστηκε μέχρι 11 Οκτωβρίου 2020 και αναλυτικά έχουν ως εξής:
Χριστόφορος Σιαφάκας: Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Αξιοποίησης  Δημοτικής Περιουσίας (αναπληρωτής Δημάρχου)

Γεώργιος Πανέτας: Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας  (Δ.Ε Βλαχερνών )

Παντελής Κωλέτσος: Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Καθημερινότητας (Δ.Ε Αμβρακικού και Δ.Ε Φιλοθέης)
Κωνσταντίνος Χαρακλιάς: Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Τουρισμού και Εξυπηρέτησης του Δημότη (Δ.Ε Αρταίων)
Νικόλαος Λιόντος:  Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς (χωριά και οικισμοί Δ.Ε Αρταίων)

Γεώργιος Μπουκουβάλας: Καθαριότητας, Πρασίνου, Ανακύκλωσης, Κομποστοποίησης και προστασίας Περιβάλλοντος ( Δ.Ε Ξηροβουνίου )

Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων, ορίστηκε ο  Κώστας Ζέρβας πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου.

Στο Δήμαρχο Αρταίων, κ. Τσιρογιάννη, παρέμειναν οι αρμοδιότητες του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού.