Ιωάννινα: Δύο ημερίδες για τη σωστή χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Δύο σημαντικές ενημερωτικές ημερίδες για την ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων, την 5η και 6η ΤΟΜΥ, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ιωαννίνων.
Η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί, στο δημαρχιακό κτίριο του Κατσικά και η δεύτερη θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου, την ίδια ώρα, στο 1ο ΚΑΠΗ Ιωαννίνων (πίσω από την Στρατολογία).
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Βασίλης Βλέτσας σκοπός είναι να υπάρξει ενημέρωση για ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα.
«Θέλουμε να ενημερώσουμε σωστά τόσο τους επαγγελματίες του γεωργο-αγροτικού τομέα όσο και όλους τους συμπολίτες που διαθέτουν κήπους και χρησιμοποιούν γεωργικά σκευάσματα ή φυτοφάρμακα», ανέφερε ο κ. Βλέτσας καλώντας όλους να παρακολουθήσουν τις ομιλίες των ειδικών και να κάνουν τυχόν ερωτήσεις που έχουν για τη σωστή χρήση των γεωργικών φαρμάκων.
«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στην υγεία αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου.
Ο ΟΚΠΑΠΑ θα καλέσει να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν δημοτικούς λαχανόκηπους ενώ με την ευκαιρία έκανε γνωστό ότι υπάρχουν ακόμη 50 μερίδες ελεύθερες που μπορούν να διατεθούν σε συμπολίτες οι οποίοι επιθυμούν να καλλιεργήσουν τον δικό τους κήπο.
Η γιατρός της 5ης ΤΟΜΥ Μαρίνα Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι η πιο σημαντική πρόληψη είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των πολιτών.
Πέρα από αυτό όσοι μετέχουν στις ημερίδες και επιθυμούν μπορούν να κάνουν δωρεάν το αντιτετανικό εμβόλιο.