Ιωάννινα: 278 τόνοι ρούχα και υποδήματα ανακυκλώθηκαν στους μωβ κάδους

278 τόνοιρούχα και υποδήματα ανακυκλώθηκαν στον ενάμισι χρόνο λειτουργίας των μωβ κάδων στο Δήμο Ιωαννιτών.

Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM η οποία έχει τοποθετήσει μωβ κάδους σε 76 σημεία και σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου και σε άλλα σημεία.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων σημειώνει μεγάλη επιτυχία και ευχαρίστησε τους πολίτες για την ανταπόκρισή τους.

«Ξεκινήσαμε τον Αύγουστο του 2022 με την τοποθέτηση των πρώτων κάδων και σήμερα διαπιστώνουμε την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος με αποτέλεσμα την πρόθεση της εταιρείας για την επέκτασή του. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες καθώς δεν πηγαίνουν πλέον ρούχα και υποδήματα στους κάδους με τα σύμμικτα και έτσι συμβάλλουν στην αύξηση της ανακύκλωσης» σημείωσε ο κ. Πήχας.

Η εταιρεία και φέτος αποδίδει μία ποσότητα ρούχων στις φυλακές ενώ συνδράμει τον ΟΚΠΑΠΑ τόσο με χρηματικό ποσό όσο και με επιταγές για το κοινωνικό παντοπωλείο.

«Έχουμε συγκεντρώσει 278 χιλιάδες κιλά από τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί κι αυτό αποτελεί ένα τεράστιο νούμερο. Η εταιρεία θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα για να καλύψει και μεγάλα τετράγωνα όπου σήμερα δεν υπάρχουν μωβ κάδοι. Είναι σημαντικό ότι οι δημότες έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα και βοηθούν ώστε να κάνουμε περισσότερη ανακύκλωση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο διαχειριστής της εταιρείας Βαγγέλης Αράπης.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου απηύθυνε τις ευχαριστίες του για την στήριξη των κοινωνικών δομών μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Ο ΟΚΠΑΠΑ στηρίζει εδώ και χρόνια ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό γίνεται εφικτό χάρη στην χρηματοδότησή του από τον Δήμο αλλά και χάρη στην στήριξη από πολλούς ιδιώτες και εταιρείες. Η RECYCOM είναι μία από αυτές που συνδράμουν τόσο με χρήματα όσο και με κουπόνια» τόνισε ο κ. Πάνου υπογραμμίζοντας παράλληλα και την αξία της ανακύκλωσης.