Πρέβεζα: Εντείνονται οι ετοιμασίες για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Tις δυνάμεις τους με το Δήμο της Πρέβεζας ενώνουν φέτος σύλλογοι, φορείς και εθελοντές προκειμένου να δημιουργήσουν μια όμορφη γιορτινή γωνιά στο μικρό πάρκινγκ της οδού 21ης Οκτωβρίου , το οποίο φέτος θα φιλοξενήσει την “καρδιά” των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη με επίκεντρο το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη (μετά από ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο) όπου μεταξύ άλλων καθορίστηκαν ομάδες εργασίες για τις δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Χωριού και συζητήθηκαν λειτουργικά θέματα για τη γιορτινή γωνιά της πόλης η οποία ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2020.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος εθελοντισμού κ. Δημήτρης Καραμανίδης και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού κ. Αθηνά Κωνσταντάκη ευχαρίστησαν τους εθελοντές για τη στήριξη που προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στο θεσμό , υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή τους θα είναι και φέτος πολύτιμη στο σύνολο των γιορτινών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα αλλά και στις Δημοτικές Ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου. Όπως αναφέρθηκε φέτος θα φωταγωγηθεί όλο το Ιστορικό Κέντρο(από την Πλατεία Δικαστηρίων μέχρι την οδό Καρυωτάκη και την οδό 21ης Οκτωβρίου έως τη Μπιζανίου), ενώ όλοι οι δρόμοι θα καταλήγουν στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό όπου τα παιδιά θα μπορούν (δωρεάν όπως πάντα) να φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, να διαβάζουν παραμύθια, να συμμετέχουν σε θεατρικά δρώμενα, δράσεις και παιχνίδια , να φτιάχνουν και να γεύονται γλυκίσματα και βέβαια να έχουν την πολυπόθητη συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη.

Στη συνάντηση το παρόν έδωσαν πάνω από 30 εθελοντές, ενώ τη δική τους συμμετοχή έχουν ήδη δηλώσει μεταξύ άλλων μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο και το 1ο Λύκειο. Στο “Χριστουγεννιάτικο χωριό της Χαράς” θα μπορούν να πραγματοποιηθούν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (μουσική, χορός, θέατρο κλπ) καθώς και τα Χριστουγεννιάτικα Βazzar όλα τα σχολεία του Δήμου.

Επίσης πολιτιστικοί Σύλλογοι θα μπορούν να παρουσιάσουν χορούς, ήθη αλλά και έθιμα.Η φόρμα συμμετοχής για τις εθελόντριες και τους εθελοντές που επιθυμούν να πλαισιώσουν την προσπάθεια είναι αναρτημένη τόσο στο Τμήμα Πολιτισμού όσο και στην ιστοσελίδα του Δήμου ενώ σύλλογοι, φορείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 προκειμένου να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος των εκδηλώσεων.

Για τη συμμετοχή τους μπορούν να απευθυνθούν στην κ. Κοψάρη Δήμητρα τηλέφωνο 2682025325 ή να στείλουν email στο [email protected].Να θυμίσουμε ότι λόγω των εργασιών για τη διαμόρφωση και εγκατάσταση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού το μικρό πάρκινγκ θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 2/12/2019 έως και την Τετάρτη 8/1/2020.