Πρώτο κουδούνι σήμερα για τον αγιασμό σε όλα τα σχολειά της Άρτας

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τον αγιασμό σε όλα τα σχολειά  της Άρτας.Σε Αγιασμούς που τελέστηκαν, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παρέστη σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο Δήμαρχος έδωσε το «παρών» στο 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο, και  στο 2ο και 5Ο Γυμνάσιο ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας  θα παραστεί στον αγιασμό του Εσπερινού  Σχολείου Άρτας.

Συνομίλησε με μαθητές, γονείς, καθηγητές καθώς και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Αρταίων δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην συντήρηση των σχολικών κτιρίων, σε τεχνικές παρεμβάσεις σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των σχολικών χώρων, και στη σημασία του «Διαλόγου με την εκπαίδευση», ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με επιτόπια επίσκεψη και συζήτηση του Δημάρχου με τους εκπαιδευτικούς σε όλα τα Λύκεια, τα Γυμνάσια, τα Δημοτικά σχολεία, τα Νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς της Άρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ήμερες πριν την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς και μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, κ. Τσιρογιάννη, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του με τους Αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους Διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και τις σχολικές καθαρίστριες, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό μεταξύ Δήμου και Σχολικής Κοινότητας, ώστε η πρώτη ημέρα των παιδιών στα σχολεία του Δήμου μας να αποτελέσει έμπνευση για μάθηση και ομαδικό πνεύμα. «Ως Δήμος δίνουμε προτεραιότητα στην εκπαίδευση. Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές και καθαρά σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Σε σχολεία του Δήμου παρέστησαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Κώστας Χαρακλιάς, παρέστη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στο 6ο Νηπιαγωγείο και στο  1ο Γυμνάσιο – Λύκειο, ο Χριστόφορος Σιαφάκας έδωσε το «παρών» στο 6ο  Δημοτικό, στο 3ο Γυμνάσιο – 3ο Λύκειο και στο 8ο Νηπιαγωγείο, ο Μιχάλης Κοτσαρίνης στο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Ανέζας και στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ανέζας, ο Νίκος Λιόντος στο Νηπιαγωγείο Ελεούσας ,στο Δημοτικό Ελεούσας και στο Ειδικό Σχολείο Ελεούσας, ο Παντελής Κωλέτσος στο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καλόβατου και στο  Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Φιλοθέης, ο Γιώργος Πανέτας στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας και στο Δημοτικό Κορφοβουνίου, ο Γιώργος Μπουκουβάλας στο Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Αμμότοπου και στο Δημοτικό Καμπής.

Ο Δημήτρης Ευαγγέλου στο  Ημερήσιο ΕΠΑΛ Άρτας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο ενώ το απόγευμα παραστεί στον Αγιασμό του  Εσπερινού Σχολείου Άρτα. Ο Σωτήρης Χρηστούλης στο 4ο Δημοτικό και στο 4ο Νηπιαγωγείο, ο  Παναγιώτης Γαλάνης, στο  7ο Δημοτικό και 3ο Νηπιαγωγείο, ο Κώστας Τράμπας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Γυμνάσιο Λύκειο.

Στο μήνυμά του προς μαθητές, εκπαιδευτικούς με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης ανέφερε: «Σας εύχομαι καλή και δημιουργική  σχολική χρονιά, εύχομαι να πετύχετε τους στόχους σας και οι κόποι σας να ανταμειφτούν. Συγχαρητήρια αξίζουν στους εκπαιδευτικούς σας και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την καλή συνεργασία που έχουμε αλλά και για την προσφορά τους σε εσάς.

Επενδύουμε στη γνώση των παιδιών μας και θέλουμε να προκόψουν. Είναι το μέλλον της περιοχής μας. Ως Δημοτική Αρχή βλέπουμε το ίδιο όλα τα σχολεία και όλα τα παιδιά, σε όποιο σχολείο και αν φοιτούν και αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, η υγιεινή στα σχολεία και η λειτουργικότητα των χώρων. Τα τελευταία χρόνια, με συντονισμένες ενέργειες, επιλύσαμε την συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών που αντιμετώπιζαν τα σχολικά συγκροτήματα της Άρτας, ενώ και αυτό το καλοκαίρι έγινε με απόλυτη επιτυχία και η καθιερωμένη συντήρηση των σχολικών μονάδων.

Για τα όποια ζητήματα τυχόν ανακύψουν η πόρτα του γραφείου μου παραμένει πάντα ανοιχτή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να τα επιλύσουμε. Ο Δήμος μας φροντίζει και θα φροντίζει ώστε η παροχή της γνώσης να γίνεται απρόσκοπτα. Εκ μέρους του Δήμου Αρταίων, σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς» επεσήμανε στο μήνυμα του ο Δήμαρχος, κ. Τσιρογιάννης.