Άννα Ασημακοπούλου: Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας και του λαού μας

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών και υποψήφια στις Ευρωεκλογές της 26ης  Μαΐου με τη Νέα Δημοκρατία, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην ομιλία της στα Τρίκαλα στις 5 Απριλίου 2019, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, για την οικονομική της πολιτική, τις εθνικές υπαναχωρήσεις, τα μεγάλα προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας που έχει προκαλέσει, κάνοντας ειδική αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια, που σημειώθηκαν έξω από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης και στην επίθεση με μαχαίρι σε Λιμενικούς στα Εξάρχεια και μιλώντας για την κατάρρευση του αφηγήματος περί «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην υπόθεση Λοΐζου και Πετσίτη.

Η κα Ασημακοπούλου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, διακρίνω μια βουβή οργή. Διακρίνω κόσμο που έχει βιώσει πόνο, του οποίου η ζωή έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία 4 χρόνια. Κόσμος ο οποίος ξέρει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να ξαναδώσει στον κ. Τσίπρα άλλη ευκαιρία. Στην επόμενη κάλπη θα γίνει δημοψήφισμα και ο ελληνικός λαός, που έχει και εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια θα ψηφίσει «να φύγουν»».

Στη συνέχεια αναφερόμενη στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Θα μειώσουμε τον φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα, στα επιχειρηματικά κέρδη, στον ΦΠΑ και θα υπάρχει ευνοϊκή φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων. Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νομοθεσία για κάθε περιστατικό φθοράς της δημόσιας περιουσίας, με άμεση επιβολή ποινών και προστίμων στους παραβάτες. Καταργούμε άμεσα το άσυλο στα Πανεπιστήμια για να καταπολεμηθούν όλες οι εστίες ανομίας και παραβατικότητας. Καταργούμε άμεσα τον νόμο Παρασκευόπουλου. Έναν νόμο με τον οποίο αποφυλακίσθηκαν περισσότεροι από 10.000 κρατούμενοι».

 Έκλεισε την ομιλία  της αναφερόμενη στην υποψηφιότητά της για τις Ευρωεκλογές λέγοντας: «Η Ελλάδα είναι η Πατρίδα μου και η Ευρώπη είναι το σπίτι μου. Αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν μεγάλη σημασία. Πρόκειται για μια μάχη που δίνει το παρελθόν με το μέλλον της χώρας και που θα κρίνει ουσιαστικά την πορεία ανάταξης της χώρας. Σε αυτή τη μάχη συστρατεύομαι και εγώ. Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της Ελλάδας και του λαού μας. Ενός λαού που διακατέχεται από διαχρονικές ελληνικές έννοιες όπως η νοικοκυροσύνη, η προκοπή  και το φιλότιμο. Έννοιες που είναι κομμάτι μας και στις οποίες βασίζω το όραμά μου για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Σε αυτή τη μάχη σας ζητάω να με στηρίξετε και πάλι, όπως πολλές φορές στο παρελθόν και σε πολλούς και διαφορετικούς αγώνες που δώσαμε και κερδίσαμε μαζί».