Ένας Γιάννης… Γιάνναρος

Ο λόγος βέβαια για τον 21χρονο Γιάννη Αντετοκούνμπο που για ακόμα μια φορά εντυπωσίασε με την αγωνιστική του εμφάνιση. Χθες λοιπόν, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στην αναμέτρηση των Bucks με τους Cavaliers έκανε φοβερό σόου, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ των 34 πόντων αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Αναλυτικά είχε : 34 πόντους με 12/17 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 7/10 βολές. Επιπλέον, είχε 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 τάπες σε 34 λεπτά συμμετοχής. Με την φοβερή αυτή συνεισφορά οι Bucks κέρδισαν τους πρωταθλητές με σκορ 118-101.

Αυτή ήταν η τρίτη ήττα των πρωταθλητών που έχουν ρεκόρ 16-3 (νίκες-ήττες) και αντίστοιχα οι Milwaukee Bucks έχουν ρεκόρ 8-8. Γενικά, οι Bucks κάνανε μια πολύ καλή εμφάνιση με ιδιαίτερη συνεισφορά του Beasley, J.Parker και του Monroe. Αντίθετα, οι Cavaliers ήταν μέτριοι και μετά το 3ο δωδεκάλεπτο “ξεφουσκώσανε”. Ο Γιάννης πριν το παιχνίδι είχε δηλώσει ενθουσιασμένος για αυτή την αναμέτρηση απέναντι στους πρωταθλητές και στον “μεγάλο” Lebron James(που έμεινε στους 22 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 33 λεπτά) και αυτό φάνηκε και στο παρκέ.  Ο κόσμος του Μilwaukee ήταν και αυτός ενθουσιασμένος, που όσο πέρναγαν τα λεπτά και έβλεπαν τη απόδοση των παικτών τους, δημιούργησαν “πανικό”. Μάλιστα, ενδεικτικό είναι όταν ο Γιάννης οδηγούνταν στις βολές ο κόσμος φώναζε “MVP,MVP”, όπως και στο τέλος του παιχνιδιού όταν αποσύρθηκε στον πάγκο όταν πια όλα είχαν κριθεί.

Τέλος, μερικές φάσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο συμπεριλήφθηκαν στο τοπ 10 της ημέρας, όπως είθισται. Με τέτοιες εμφανίσεις του ίδιου, που πλέον διανύει την τέταρτη σεζόν στο ΝΒΑ και σαφώς πιο ώριμος, αλλά και της ομάδας γενικότερα, η πορεία της ομάδας διαγράφεται ανοδική και πολύ πιθανό είναι να διεκδικήσουν θέση στα φετινά playoffs.