Έτοιμη η πίστα απογείωσης αλεξίπτωτου πλαγιάς στους Λιγκιάδες

Τη δυνατότητα να καταστεί ένα διεθνές αεραθλητικό κέντρο έχει πλέον η πόλη των Ιωαννίνων μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής πίστας απογείωσης πάνω από του Λιγκιάδες η οποία πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την ανάπτυξη τέτοιων αθλημάτων και κυρίως του αλεξίπτωτου πλαγιάς (παρά πέντε) που είναι και πολύ διαδεδομένο.
Αυτό τόνισαν Γερμανοί αθλητές οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη μας προσκεκλημένοι από τοπικό Σωματείο που ασχολείται με τα εναέρια σπορ δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένοι τόσο από την ίδια την πίστα όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη.
Αυτό είναι και το μεγάλο της πλεονέκτημα, όπως εξήγησαν, αφού αντίστοιχες υποδομές σε άλλες χώρες βρίσκονται πολύ μακριά από τον αστικό ιστό με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυσκολία μετακινήσεων, διαμονής κτλ.
Παράλληλα, το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και πάνω από τη λίμνη είναι εξίσου σημαντικό καθώς σχολές από όλον τον κόσμο αναζητούν τέτοιες συνθήκες για να εκπαιδεύσουν με ασφάλεια τους μαθητές τους.
Επίσης, η ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει η περιοχή της Ηπείρου γενικότερα, καγιάκ, θαλάσσια αθλήματα, ορειβασία κ.α. δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό.
Ο Γερμανός εκπαιδευτής Κλάους Ντόζερ δήλωσε ενθουσιασμένος από την πίστα η οποία όπως τόνισε δεν έχει να ζηλέψει κάτι από αυτές που βρίσκονται σε άλλες χώρες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο μαγευτικό, όπως το χαρακτήρισε, τοπίο.