Έφτασε η ώρα…; Καλώς την!

Καλησπέρα αγαπητοί.

Απόψε γράφω με δυσκολία.Και γράφω με δυσκολία γιατι ενω το βλέπαμε να έρχεται, δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει οτι η γενιά των 40 και κάτι, που τόσα δεινά τράβηξε τα τελευταία 10-13 χρόνια θα πρέπει να περάσει και ενα ακόμα. Τον πόλεμο.Ούτε τη λέξη να γράψω δεν μπορώ, μου φαίνεται τόσο μακρινή, τόσο απόκοσμη.

Παρακαλουθούμε τις τελευταίες ώρες τις κινήσεις των Τούρκων στις θάλασσές μας. Ήταν βέβαιο οτι θα το κάνουν, και οι δικοί μας το περίμεναν και ξέρω απο πολύ καλά πληροφορημένη πηγή οτι είναι έτοιμοι.Φτάσαμε λοιπόν στο δια ταυτα.

Κι επειδή τα γραπτά μένουν, αν ανατρέξει κανείς στην σχολιογραφία μας και ειδικά στις στήλες Urbi et Orbi και Στη σκακιέρα τις ισχυος θα δεί οτι όλα έιχαν μια χρονική σειρά. Και τηρήθηκε.

Στο δια ταύτα λοιπόν.Εδω δε χωράνε κόμματα, ιδεολογίες κλπ.Ο αποτρελαμένος δικτάτορας Ερντογάν φαίνεται οτι παίζει το τελευταίο του χαρτί.Η θα του βγεί, δίνοντας του χρόνο πολιτικό, ή ιστορία θα τον κατατάξει εκεί που πρέπει. Στον κάλαθο των αχρήστων.Αυτές οι ώρες θυμίζουν έντονα την κρίση του ΣΙΣΜΙΚ το 1987.

Όποιος τα έζησε η τα διάβασε ξέρει, δεν θα αναλύσω αυτές τις ώρες τί και πώς. Καλό θα είναι πάντως να διαβάσει όποιος μπορεί να δεί πώς χειρίστηκαν το θέμα η τότε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.Θα βγάλει τα συμπεράσματα του.

Τις ώρες αυτές υπάρχουν τα στελέχη την Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι καλούνται για μια ακόμη φορά να ηγηθούν και να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση. Τα στελέχη αυτά που θα κληθούν να βρεθούν στην πρώτη γραμμή αν χρειαστεί. Αυτά τα στελέχη που είδαν τα τελευταία χρόνια τις αποδοχές τους να ροκανίζονται και παρόλα αυτα ειναι ακόμα στις θέσεις τους, όπως πριν μου είπε ένας απο αυτούς, αγαπημένος παιδικός φίλος.

Το ότι τα κανάλια παίζουν αυτή την ώρα πρώτο θέμα τα δις που θα πάρουμε απο την Ε.Ε. μετά τις μαραθώνιες συνομιλίες στην ΕΕ και δεύτερο θέμα τον κορονοιό, καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Τί ξέρουμε; Οτι κανείς δεν θα μας βοηθήσει. Τί άλλο ξέρουμε; Οτι είμαστε έτοιμοι.

Μέσα μου πιστεύω οτι ο Ερντογάν μπλοφάρει. Είναι κότα λυράτη για να το πώ ωμά και ξέρει οτι δεν τον παιρνει. Το ζήτημα είναι η δικιά μας αντίδραση.Ο Πρωθυπουργός επιβάλλεται να σταματήσει να ζητά…κυρώσεις και να δηλώσει τώρα οτι εαν οι Τούρκοι περάσουν τα όρια θα υπάρξει δυναμική αντίδραση. Κυριάκο Μητσοτάκη, έχεις την ευκαιρία να τελειώσεις εδω και τώρα αυτό το έργο. Γίνε Παπανδρέου και πες αυτό΄που πρέπει.Μην χάσεις αυτη την ιστορική ευκαιρία.

Όποιος περάσει την υφαλοκρηπίδα μας θα πάει στον πάτο. Τόσο απλά. Θα το πάρουν το μήνυμα οι Μόγγολοι. Κι αν δεν το πάρουν και περάσουν τα όρια τότε ναι, ας πάνε στον πάτο και ας προχωρήσουμε όπως πρέπει.

Εμείς οι Έλληνες, μπορεί να είμαστε αυτοί που είμαστε, αλλά όπως πάμπολλες φορές έχει αποδειχτεί οταν χρειαστεί γινόμαστε ενα. Αυτό θα γίνει και τώρα.

Και όπως λέει και ενας αδερφικός φίλος καλύτερα να ζήσουμε εμείς τον πόλεμο, παρά οι επόμενες γενιές,τα παιδιά μας.Δεν είμαι πολεμοχαρής ούτε γουστάρω αυτά που τώρα γράφω. Όμως πρέπει να τελειώνει μια για πάντα αυτή η ιστορία.Σαράντα χρόνια τα ίδια ακούω.

Οι Τούρκοι παίζουν το παιχνίδι τους, Αμερική και Ρωσία κάνουν την πάπια ώς συνήθως και ΕΕ ασχολείται με άλλα όπως παντα. Το οτι είμαστε μόνοι μας όμως είναι σίγουρα καλύτερο.

Αν λοιπόν έφτασε η ώρα, καλώς την. Με σοβαρότητα, ψυχραιμία και σωστές επιλογές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Ας έρθουν με το καλό.Θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Να είστε βέβαιοι γιαυτό. Και το λέω με παρρησία και βεβαιότητα γιατί ξέρω οτι μπορούμε να υπερασπίσουμε τη χώρα μας.Μόνοι μας. Όπως πάντα.Καλύτερα. Συμμάχους και “φίλους”  χορτάσαμε τόσα χρόνια. Δε σας θέλουμε.

Όσο για σένα τρελέ δικτάτορα Ταγίπ, σου έχει εξηγήσει κανένας το εξής τί σημαίνει;

“Ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά, ουδ’ εγκαταλείψω τον παραστάτην ότω αν στοιχίσω, αμυνώ δε υπέρ ιερών και οσίων, και μόνος και μετά πολλών την πατρίδα δε ουκ ελάττω παραδώσω”.

Έχετε μεταφραστές, βάλτους να δουλέψουν και μετά κόπιασε, αν τολμάς…