Ανοίγει τις πόρτες του το Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου

Με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, από επιστημονικής αλλά και πολιτισμικής άποψης, εκδήλωση ανοίγει τις πόρτες του το πλήρως ανακαινισμένο Αρρεναγωγείο – Παρθεναγωγείο Δελβινακίου, ένα κτίριο «κόσμημα» για το Δήμο Πωγωνίου που αποτελούσε στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή.

Ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Σταυράκος παρουσιάζει την έρευνα με  θέμα “Θησαυροί του Πωγωνίου: επιλογή από τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία”, αποτέλεσμα τουλάχιστον δεκαετούς συστηματικής αναζήτησης και δημοσιεύσεων για τα μνημεία της περιοχής.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 25 Μαΐου στις 8μ.μ. και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Νωρίτερα, ομάδα φοιτητών που θα αποτελείται από προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες, θα παρουσιάσουν τις προσωπικές τους εργασίες παρουσία δύο ακόμη καθηγητών του Τμήματος.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πωγωνίου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αποτελεί την πρώτη από μία μεγάλη σειρά δράσεων και παρουσιάσεων με στόχο την προαγωγή του επιστημονικού, κοινωνικού και πολιτισμικού έργου, την προώθηση της συμβολής στην ανάπτυξη των κοινωνιών καθώς και την ανάπτυξη ευρύτερων επιστημονικών και πολιτισμικών συμπράξεων.

Ο κ. Χρήστος Σταυράκος είναι Καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με Ειδίκευση στη Βυζαντινή Ιστορία και πολιτισμό, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών.