Απολογισμός δράσεων της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων

  1. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ. Σύσσωμο το νέο Δ.Σ. επισκέφτηκε τον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ και επί 3 ώρες συζητήθηκε ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Ηπείρου για τα επόμενα χρόνια και το πως θα ξεπεράσουμε την δύσκολη συγκυρία που όλοι ζούμε.

 

  1. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κατά την διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε μια σειρά από θέματα όπως ο σχεδιασμός και η συνεργασία με σκοπό την δημιουργία από κοινού ενός ισχυρού BRAND NAME για τον προορισμό. Πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη. Ύστερα από συζήτηση με το Επιμελητήριο , προτάθηκε και έγινε δεκτό από την Ένωση να μας διαθέσουν μόνο για τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων δωρεάν για τα επόμενα 2 χρόνια ολοκληρωμένο σύστημα κρατήσεων το οποίο έχει ήδη κατασκευαστεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
  2. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών στον οποίο υποβάλλαμε υπόμνημα με προτάσεις για τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναλάβει ο Δήμος Ιωαννιτών και η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου. Προτείναμε να γίνει προσπάθεια για την υποψηφιότητα ένταξης του κάστρου και της νήσου των Ιωαννίνων στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, αλλά και τη δημιουργία του Μουσείου της πόλεως των Ιωαννίνων.
  3. Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πωγωνίου όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο καθώς και η αναγκαιότητα δημιουργίας Κέντρου Πληροφόρησης και Πώλησης τοπικών προϊόντων.

 

  1. Συνάντηση με τον Δήμο Ζαγορίου κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η ανάπτυξη της Χαράδρας του Βίκου, η σύνδεση του Κεντρικού Ζαγορίου με την Εγνατία Οδό καθώς και μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη της περιοχής.

 

6.Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και της Επιτροπής Τουρισμού. Κατατέθηκαν προτάσεις για: την ενίσχυση της τουριστικής προβολής, τον θεματικό τουρισμό και κυρίως τα περιθώρια ανάπτυξης του περιπατητικού τουρισμού και τις δραστηριότητες. Συζητήθηκε να διεκδικηθεί η ένταξη των μνημείων των Τζουμέρκων στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Αναβάθμιση των οδικών προσβάσεων, βελτίωση της σήμανσης του οδικού δικτύου, των μνημείων και των λοιπών αξιοθέατων. Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα η Ε.Ξ.Ν.Ι. να είναι αρωγός στις δράσεις του Δήμου και της επιτροπής τουρισμού

 

  1. Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμαρχο Κόνιτσας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τουρισμού.

 

  1. Αναδείξαμε την αναγκαιότητα της δημιουργίας του Οδικού Άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά και την σπουδαιότητα της ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

  1. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνατην μείωση της συνδρομής για το έτος 2020 λόγω της πανδημίας στα 2€ ανά κλίνη από 3,5€ και την μείωση της εγγραφής των νέων μελών από 200€ στα 100€.

 

10.Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα της Ε.Ξ.Ν.Ι. www.irha.gr η οποία είναι  επισκέψιμη και διαθέσιμη προς χρήση από τα μέλη μας.

 

  1. Προγραμματίζουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς 2020 να συναντήσουμε τους υπόλοιπους δημάρχους του Νομού καθώς και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιωαννιτών.

 

  1. Πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με τον κ. Ριζόπουλο και αναπτύξαμε όλο τον σχεδιασμό της Ε.Ξ.Ν.Ι. για το επόμενο έτος.

 

13.Αποστείλαμε επιστολές – παρεμβάσεις στην Π.Ο.Ξ. με σκοπό την άμεση επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο λόγω της πανδημίας.

 

  1. Συμμετέχουμε σύσσωμο το Δ.Σ. στην νέα ομάδα ΟΡΕΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ, η οποία δημιουργήθηκε με εκπροσώπους από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τις Ενώσεις που έχουν ορεινούς προορισμούς, με σκοπό να αναδείξουμε στην κεντρική διοίκηση και το Υπουργείο Τουρισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινοί προορισμοί.

Πραγματοποιήθηκε επίσης τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη . Τέθηκαν προς συζήτηση οι παρακάτω θεματικές ενότητες: 1.Μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων, 2.Προτάσεις για την βιωσιμότητα των ορεινών- χειμερινών ξενοδοχείων, 3.Προώθηση των ορεινών προορισμών, 4.Υποδομές.

  1. Αναδείξαμε την συλλογική και κοινωνική μας αλληλεγγύη προσφέροντας, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, 1000 μάσκες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

 

  1. Από το νέο έτος και εν όψει της επόμενης Γ.Σ. θα γίνει διαβούλευση για την αλλαγή του καταστατικού, κάτι που αποτελεί απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ.

 

  1. Γίνεται προσπάθεια σε συνεργασία και με το Επιμελητήριο να υλοποιηθείένα marketing plan για την επόμενη πενταετία για τον προορισμό, ώστε να το παρουσιάσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία του οργανισμού Προώθησης και Προβολής του προορισμού.