Αύριο η  Περιφερειακή Επιτροπή

Την Πέμπτη  28-03-2024  και ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η  Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,   με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

  1. Αναμόρφωση του πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2024 όπως αυτός διαμορφώθηκε με την 1η τροποποίηση του Προϋπολογισμού της και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
  2. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 11-01-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ισόπεδος κυκλικός κόμβος στην διασταύρωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, οδού Ιωαννίνων και συνδετήριας περιφερειακής οδού πόλης», προϋπολογισμού 556.000,00 € με ΦΠΑ.
  3. Έγκριση του από 21-03-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Σύνδεση κυκλικού κόμβου Λυγιάς με παρακείμενους οδικούς άξονες», προϋπολογισμού 265.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
  4. Έγκριση του από 15-02-2024 Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση διευθέτηση όμβριων και άρση καταπτώσεων στο ορεινό δίκτυο νομού Άρτας», προϋπολογισμού 369.520,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.
  5. Έγκριση του 3ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».
  6. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Άμεση αποκατάσταση με την κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού προς αποφυγή πλημμυρών στην περιοχή Σαγιάδας», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».
  7. Έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. (Υπερβατικού λόγω αναθεώρησης) του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση – βελτίωση παραλιακού τμήματος της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας», αναδόχου «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.».
  8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού οδικού δικτύου στα όρια Δ.Δ. Ζωοδόχου», αναδόχου «Σ. & Γ. ΑΛΕΞΙΟΥ Ο.Ε.», μέχρι την 31-12-2024.
  9. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Θεριακήσι – Δερβίζιανα – Όρια Νομού», αναδόχου ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε.
  10. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια υλικών για την αντικατάσταση κατεστραμμένου δικτύου οδοφωτισμού στον κόμβο Καμπής.
  11. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου και άλλων υλικών για την εξυπηρέτηση Κτηνοτροφικών μονάδων του Δήμου Ζηρού και Β. Τζουμέρκων».
  12. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή πλακοσκεπούς σύνδεσης Κάτω Νεοχωρόπουλο – οδού Νιάρχου», προϋπολογισμού 290.000,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας (ακύρωση της αριθμ. 38/2959/21-12-2023 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής).
  13. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση λίθινων τοίχων και τεχνικών που απαιτούν καθαρισμό, επισκευή και συμπλήρωση κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου στα Τζουμέρκα (παροχή υπηρεσιών)».
  14. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κοπή χόρτων και κλάδεμα δέντρων έξωθεν και περιμετρικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».
  15. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συλλογή στοιχείων για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ρεύματος σε υδατόρεμα στη θέση Πηγές Βελλάς (παροχή υπηρεσιών)».
  16. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κλάδεμα και κοπή δέντρων (πλάτανοι – οξιές) περιφερειακά του Δήμου Μετσόβου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (παροχή υπηρεσιών)».
  17. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες φύτευσης θάμνων και δέντρων περιμετρικά του Α/Κ Τερόβου της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την 2η επαρχιακή οδό (παροχή υπηρεσιών)».
  18. Έγκριση διορθωμένων – συμπληρωματικών ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με Ε.Μ.Δ., χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, του άρθρου 2 Κεφάλαιο Α της υπ΄ αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.
  19. Έγκριση διορθωμένων ονομαστικών καταστάσεων δικαιούχων μετακίνησης μαθητών με τους γονείς τους ή τους κατά νόμο επιτρόπους μαθητών και των ενηλίκων μαθητών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων με επιδόματα άρθρου 3 (παρ 1α – 1β) της υπ΄  αριθ. 50025/26-09-2018 ΚΥΑ.
  20. Έγκριση τροποποιημένων πινάκων δρομολογίων αναδόχων Δυναμικού Συστήματος Αγορών μεταφοράς μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων.
  21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταπολέμηση ψύλλων στην Π.Ε. Ιωαννίνων, για το έτος 2024.
  22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή υπαλλήλων του Τμήματος Προμηθειών της Δ/νσης Οικονομικού της Περιφέρειας Ηπείρου σε ημερίδα με θέμα: Eιδικές Διαγωνιστικές Διαδικασίες Τεχνικές & Εργαλεία στις Δημόσιες Συμβάσεις «Θεωρητική και Πρακτική Κατάρτιση», που θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου 2024, μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης.
  23. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση τριήμερου εκπαιδευτικού – βιωματικού σεμιναρίου με τίτλο: «Σούλι, ιστορικό τοπόσημο – ορόσημο, διαδικασία ανάδειξης – βιώσιμη ανάπτυξη -περιβαλλοντικές διαδρομές», στις 5-6-7/4/2024.
  24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση ενημερωτικής και κοινωνικής εκδήλωσης για τον αυτισμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2024.
  25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου/ Π.Ε. Ιωαννίνων στη διοργάνωση της εκδήλωσης για την 4η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μαλλιού με τίτλο: «Οι νέες διαδρομές του Μαλλιού προς ένα Βιώσιμο Μέλλον», υπό την αιγίδα του φιλανθρωπικού ιδρύματος “European Wool Exchange – EWE Foundation”, στις 6-9 Απριλίου 2024, στο Μέτσοβο.
  26. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2024, η οποία διοργανώνεται στην Αθήνα, το διάστημα 5-7/4/2024.
  27. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη φιλοξενία δημοσιογράφων από την Βουλγαρία.
  28. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός τάφρων και αποκατάσταση φθορών οδικού δικτύου πρόσβασης κτηνοτρόφων στα όρια του πρώην Δήμου Μπιζανίου (παροχή υπηρεσιών)».
  29. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδικού δικτύου πρόσβασης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και σύνδεσης με όμορα δημοτικά διαμερίσματα στην Κρυόβρυση (παροχή υπηρεσιών)».
  30. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εξυγίανση οδοστρώματος οδικού δικτύου σύνδεσης Δ.Δ. Κυπαρισσίων με Δ.Δ. Μουζακαίων (παροχή υπηρεσιών)».
  31. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Εργασίες διαπλάτυνσης οδικού δικτύου πρόσβασης προς Ιερά Μονή Στούπαινας (παροχή υπηρεσιών)».
  32. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια αδρανών υλικών και ασφαλτομίγματος για την σύνδεση του οδικού δικτύου με λατομική περιοχή Καρβουναρίου (προμήθεια  υλικών)».
  33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης λειτουργικών δαπανών της Π.Ε Άρτας (συνδιοργάνωση εκδήλωσης).
  34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
  35. Έγκριση δαπάνης, διάθεση πιστώσεων και των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβων δακοκτονίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της ελιάς έτους 2024, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας.
  36. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για παροχή υπηρεσίας αναγόμωσης πυροσβεστήρων του κτιρίου της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
  37. Έγκριση του Πρακτικού Νο2/22-02-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης της 5ης Πρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Θεσπρωτίας, για το σχολικό έτος 2023-2024 με δικαίωμα παράτασης έως 31-12-2024, στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Δημοσίων Σχολείων Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 000,15 € με Φ.Π.Α. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
  38. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την καταπολέμηση κουνουπιών για την περιοχή Κρυσταλλοπηγής Θεσπρωτίας για το έτος 2024.
  39. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Συντήρηση – σήμανση και βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου κ. Ηλία Κατσιμπόκη.
  40. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Άρση προσχώσεων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων-τάφρων και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου κ. Άγγελου Τσιμπίκη.
  41. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεση πίστωσης για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας.
  42. Συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνή ανοιχτού διαγωνισμού μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για την επιλογή αναδόχου για την «Ανάθεση σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και λειτουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας της Περιφέρειας Ηπείρου».
  43. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαιρέσεις βραχωδών υλικών από τα πρανή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς Μέτσοβο καθώς και επανατοποθέτηση συρματοπλεγμάτων και αγκυρίων (παροχή υπηρεσιών)».