Β. Γιόγιακας: «Ορατός ο κίνδυνος διακοπής ειδικών θεραπειών»

Η διευθέτηση σοβαρών εκκρεμοτήτων οι οποίες απειλούν τη συνέχιση των ειδικών θεραπειών παιδιών, εφήβων και ΑμεΑ είναι το θέμα Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας προς τον Υπουργό Υγείας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ότι η διαδικασία έγκρισης των γνωματεύσεων ειδικών θεραπειών σε συνδυασμό με τη δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης οδηγούν σε απώλεια πολύτιμου θεραπευτικού χρόνου, σημαντική οικονομική επιβάρυνση των γονέων και, κυρίως, κίνδυνο διακοπής των ειδικών θεραπειών με αποτέλεσμα να ακυρώνεται θεραπευτική εργασία ετών. Ως προς αυτό υπογραμμίζει την άρνηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να διατηρηθούν οι ισχύουσες γνωματεύσεις αλλά και να ισχύσουν αναδρομικά οι ηλεκτρονικές καθώς και το «πάγωμα» της αποζημίωσης δαπανών θεραπειών που αφορούν την περίοδο Νοέμβριος 2018 – Φεβρουάριος 2019.

Παράλληλα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει τι πρόκειται να γίνει με άλλα εκκρεμή ζητήματα όπως η αύξηση του προϋπολογισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την ειδική αγωγή ώστε να καλύπτει και τα ΑμεΑ άνω των 21 ετών, η πιστοποίηση των Παιδιάτρων με ειδίκευση στις μη αναγνωρισμένες υποειδικότητες της Νευρολογίας Παίδων και της Αναπτυξιολογίας, η τήρηση του ευρωπαϊκού κανονισμού για την προστασία προσωπικών δεδομένων καθώς και η λειτουργία της αναφερόμενης στον Ε.Κ.Π.Υ. ελεγκτικής επιτροπής έτσι ώστε να καλύψει τα αιτήματα σε πανελλήνια κλίμακα και μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα.