Γιάννενα Νέα Εποχή: Η θέση της παράταξης για την κεντρική πλατεία

Η παράταξή, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις καθημερινές επαφές της με τους πολίτες, γίνεται αποδέκτης πλήθους δυσμενών σχολίων για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.
Από τις μακέτες και τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Δημοτική Αρχή γίνεται σαφές ότι το κέντρο της πόλης αλλάζει ριζικά. Η εικόνα αυτή και μετά την απαράδεκτη αλλαγή που επήλθε με την κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ είναι προφανές ότι δεν ικανοποιεί τους συμπολίτες μας.
Με βάση τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την αναγκαιότητα αλλά και την αισθητική του συγκεκριμένου έργου, για το οποίο προβλέπεται να δαπανηθεί ποσό ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ.
Εκτίμηση της παράταξής μας, είναι ότι το αποτέλεσμα οποιουδήποτε αρχιτεκτονικού διαγωνισμού όταν δεν συνάδει με το κοινό αίσθημα μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμη και να αγνοηθεί. Κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος σε μια γκρίζα πλατεία χωρίς δέντρα.
Η εικόνα της κεντρικής πλατείας της πόλης είναι υπόθεση που αφορά όλους μας. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να επανεξετάσουμε το έργο της ανάπλασης από μηδενική βάση και να καταστήσουμε τους πολίτες πραγματικούς κοινωνούς και συμμέτοχους της τελικής επιλογής.