Δήμος Αρταίων: Σε πλήρη εξέλιξη δωρεάν σήμανση σε ζώα συντροφιάς

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου μας με την εταιρεία ZERO STRAY PAWJECT η οποία μας χορηγεί δωρεάν τη σήμανση 1.000 δεσποζόμενων ζώων, εντός των διοικητικών μας ορίων, ξεκίνησαν οι επισκέψεις υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και της Δημοτικής Αστυνομίας, στις κοινότητες όπου υπάρχουν κτηνοτροφικές μονάδες και ζωικές εκμεταλλεύσεις. Σκοπός των επισκέψεων είναι η δωρεάν σήμανση των ζώων των οποίων οι ιδιοκτήτες εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον, από την κτηνίατρο του Δήμου μας, καθώς και η ενημέρωση από τη Δημοτική Αστυνομία για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών των ζώων, έναντι του Ν. 4830/2021.

Οι επισκέψεις ξεκίνησαν, σήμερα, 14-3-2024, από την κοινότητα Βίγλας, όπου σημάνθηκαν οκτώ (8) σκύλοι, στους χώρους φιλοξενίας τους, παρουσία των ιδιοκτητών τους, καθώς και των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Αντιδήμαρχου κ. Ευαγγέλου Δημητρίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της σήμανσης στα ζώα συντροφιάς, καθώς και τις υποχρεώσεις που πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα όλοι οι ιδιοκτήτες των ζώων, ώστε να μειωθούν οι εγκαταλείψεις, οι οποίες αποτελούν μάστιγα της κοινωνίας μας, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε πανελλαδική εμβέλεια.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και τις επόμενες ημέρες και στις υπόλοιπες κοινότητες, βάσει προγράμματος που θα συνταχθεί από τους υπαλλήλους του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας. Η ευθύνη της φιλοξενίας ενός ζώου με τη σήμανση μέσω microchip πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων με τις συνεχείς καθημερινές εγκαταλείψεις και την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων. O Δήμος Αρταίων θα συμβάλλει στον σκοπό αυτό, με όλα τα μέσα που διαθέτει και μέσα από συνεργασίες που εξελίσσονται αλλά και πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον.