Δήμος Ζίτσας: Με σύνεση και ψυχραιμία η διαχείριση της πανδημίας

Ο Δήμος Ζίτσας όλο το διάστημα που η χώρα μας μαστίζεται από την πανδημία του κορωναϊού αντιμετωπίζει άμεσα, με σύνεση και ψυχραιμία τα ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων κατά το χρονικό διάστημα που εφαρμόζονται τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού λειτουργεί τις υπηρεσίες του σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών, και ταυτόχρονα προχώρησε σε απολυμάνσεις κεντρικών πολυσύχναστων εξωτερικών χώρων, καθώς και των εσωτερικών χώρων του Δημαρχείου και των ΚΕΠ, τους χώρους και τα οχήματα του εργοταξίου. Εξασφάλισε για τους εργαζόμενους τα απαραίτητα υλικά ατομικής προστασίας. Σφράγισε έγκαιρα τους αθλητικούς χώρους και τις παιδικές χαρές.
Ενίσχυσε από την πρώτη στιγμή τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Έτσι, όσοι κάτοικοι του Δήμου Ζίτσας δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωναϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι) μπορούν να απευθύνονται καθημερινά από τις οκτώ (08:00 π. μ.) το πρωί, έως τις τρείς (15.00 μ.μ.) μετά το μεσημέρι στα τηλέφωνα: 2651365903-2651365901-2651360243 καθώς και καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να στέλνουν τα αιτήματά τους ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: [email protected] / [email protected].
Επίσης, έχει λάβει ειδική μέριμνα για τα αδέσποτα. Με την επίβλεψη της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κατερίνας Μπαλάφα, τοποθετήθηκαν σε κατάλληλα σημεία στις Δημοτικές Ενότητες, ποτίστρες και ταΐστρες για να σιτίζονται τα αδέσποτα ζώα.