Δήμος Ν. Σκουφά: Ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την «Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών»

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας , η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Ο Δήμος  τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της. Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε συνεργασία με την Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Δεν είσαι η μόνη. Δεν είσαι μόνη. Σπάσε τη Σιωπή».

Ο Δήμος  καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, λέγοντας ΟΧΙ σε κάθε μορφή έμφυλης βίας. Με το μήνυμα «δεν είσαι η μόνη –δεν είσαι μόνη», παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να απευθυνθούν στις δομές του Δήμου και να σπάσουν τη σιωπή τους. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, σας περιμένουμε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Κομπότι όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για το πώς θα εξαλείψουμε το φαινόμενο της κακοποίησης εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο.