Δ. Ζίτσας: Γαρδίκος εναντίον Πλιάκου για τα τέλη

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του Β. Γαρδίκου:

Σε προεκλογικούς ρυθμούς και με τη γνωστή πλέον προπαγάνδα η Δημοτική Αρχή Πλιάκου παρουσιάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 05/11/2018, όπου συζητήθηκαν τα θέματα των ανταποδοτικών τελών για το 2019.
Σε μια εκ των κορυφαίων συνεδριάσεων δεν υπήρξε καμία ενημέρωση του σώματος για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους ΟΤΑ Ά βαθμού και αφορά άμεσα τους δημότες.
Είναι γνωστό πως στις αρχές του 2019, το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου θα βρίσκεται σε λειτουργία με μεγάλη αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων. Καμία από αυτές της δαπάνες δεν αποτυπώνεται στην απόφαση καθορισμού του Ενιαίου Ανταποδοτικού Τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού. Ούτε η δαπάνη εισόδου στο εργοστάσιο ( αναγράφεται ένα ποσό που δεν ανταποκρίνεται), ούτε η δαπάνη ταφής του υπολείμματος στο ΧΥΤΥ.
Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημάρχου και αρμοδίου Αντιδημάρχου ( μέλη του ΦΟ.Δ.Σ.Α – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και οι δύο), δεν σχεδιάζουν για την απορρόφηση αυτού του κόστους προς όφελος των Δημοτών, αλλά για το εκλογικό συμφέρον της παράταξης τους , κρύβοντας το πρόβλημα κάτω απ το χαλάκι και πανηγυρίζοντας για δήθεν μειώσεις των τελών.
Αν δούμε όμως έργα και ημέρες θητείας Πλιάκου διαπιστώνουμε τα εξής:
• Αύξηση τελών σε οικίες 29%
• Αύξηση τελών σε επιχειρήσεις έως 150 τ.μ 35%
Αυξήσεις που παραμένουν χωρίς καμία βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών όλα αυτά τα χρόνια.
Όσον αφορά τους εγκατεστημένους της ΒΙ.ΠΕ διορθώνουν μια ανωμαλία που οι ίδιοι προκάλεσαν.
Θα τους συνιστούσαμε λοιπόν να μην επαίρονται και να ασχοληθούν σοβαρά στο υπόλοιπο της θητείας τους για να αντιμετωπίσουμε προς όφελος του Δημότη το σοβαρό θέμα του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η τιμή των τελών ύδρευσης στην ΔΕ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ είναι αποτέλεσμα της αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης σε πλειάδα κοινοτήτων της ΔΕ. Έργα που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από προηγούμενες Δημοτικές Αρχές με προοπτική και στόχο που αποτυπώνεται σήμερα στις μειώσεις των τελών. Μειώσεις που το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας επιβάλλαμε στην Δημοτική Αρχή στη περσινή συνεδρίαση του ΔΣ όταν εισηγήθηκαν αυξήσεις των τελών στις άλλες ΔΕ.
Για τον καθορισμό των τελών αποχέτευσης, που αφορά την Δ.Κ. ΕΛΕΟΥΣΑΣ έχουμε τοποθετηθεί αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αναφέρουμε μόνο ορισμένα για την αποφυγή παρερμηνειών που επιχειρείται από ορισμένους.
• Δεν ψηφίζουμε την εφάπαξ καταβολή 2,1€/τ.μ πλέον ΦΠΑ στο Δήμο γιατί το ποσό είναι υπερβολικό. Είναι σαφέστατα μικρότερο αν αναλογιστεί κανείς την αναλογία των τετραγωνικών σύνδεσης με τα χρήματα που ξόδεψε ο Δήμος για την κατασκευή των παροχών.
• Δεν ψηφίζουμε το τέλος χρήσης Αποχέτευσης όταν οι χρεώσεις γίνονται με τις καταναλώσεις ύδρευσης του καλοκαιριού.
• Δεν ψηφίζουμε όταν δεν προβλέπεται καμία διαδικασία σύνδεσης και λειτουργίας του έργου

Είναι προφανές πως η παράταξη μας θα ακολουθήσει το δρόμο της λογικής και της αλήθειας. Το δρόμο του σχεδιασμού και της παρέμβασης. Το δρόμο της αριστείας και όχι των αρεστών.