Δ. Ζίτσας: Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξης Πλιάκου

Παρουσία πλήθος κόσμου ο Δήμαρχος Ζίτσας και επικεφαλής της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία» Μιχάλης Πλιάκος, το βράδυ της Τετάρτης (13.09.2023), παρουσίασε τη δυνατή και υπερκομματική ομάδα των 231 υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων και προέδρων που διεκδικούν εκ νέου την ψήφο των πολιτών του Δήμου Ζίτσας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.
«Απόψε εγκαινιάζουμε την πορεία που θα μας οδηγήσει στην υπογραφή ενός νέου συμβολαίου με τους συμπολίτες. Ενός συμβολαίου τιμής μεταξύ μας, που όπως άλλωστε το έχουμε αποδείξει, θα το τηρήσουμε απαρέγκλιτα οδηγώντας το Δήμο Ζίτσας στο αύριο», ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία» και της παρουσίασης του «ψηφοδελτίου νίκης», όπως το χαρακτήρισε.
Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, παρουσία αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, αυτοδιοικητικών και εκατοντάδων μελών και φίλων της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία».
Ο Δήμαρχος Ζίτσας, στη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε τα χαρακτηριστικά του προεκλογικού αγώνα της παράταξής του. «Ξεκινάμε την προεκλογική μας προσπάθεια με εντιμότητα, ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα με ήθος. Με τις αρχές και τις αξίες που έχουμε μάθει από τις οικογένειές μας και έχουμε μεγαλώσει με αυτές» είπε.
Ευχαρίστησε τους πολίτες που στις προηγούμενες εκλογές εμπιστεύτηκαν στον ίδιο και στα μέλη της παράταξής του τη διοίκηση του Δήμου Ζίτσας και τους κάλεσε να κρίνουν τη δημοτική αρχή για το έργα της και να συγκρίνουν τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου πριν οδηγηθούν στην κάλπη.
Ταυτόχρονα ο κ. Πλιάκος ζήτησε από τους υποψήφιους της παράταξης να μην εφησυχάζουν «Να θυμάστε πως δεν περισσεύει κανείς σ’ αυτόν τον έντιμο αγώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Νοιώθω υπερήφανος που οι συμπολίτες μας αξιολόγησαν το έργο μας και θέλουν να προσφέρουν στο τόπο μας συμμετέχοντας στην παράταξή μας, την «ΕΝΤΙΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ». Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι και το βάρος της ευθύνης που επωμίζομαι για να οδηγήσω σε νικηφόρα πορεία την παράταξή μας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Ζίτσας δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης του έργου της Δημοτικής Αρχής και έστειλε σαφή μηνύματα στους επικριτές τονίζοντας: « Όλα αυτά τα χρόνια κινηθήκαμε με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων του πολίτη υπεύθυνα, με ήθος και διαφάνεια. Η ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γωνιάς του Δήμου μας αποτελεί για εμάς πράξη ευθύνης και όχι απλά υπόσχεση.
Οι μηδενιστές ξεχνάνε πως περάσαμε δύο χαμένα χρόνια λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν στη διάρκεια της πανδημίας. Ξεχνάνε πως στην αρχή αυτής της θητείας η οικονομική κρίση ήταν ακόμη εδώ. Αποκρύπτουν πως δρομολογημένα έργα επανασχεδιάστηκαν και πήγαν πίσω λόγω της διεθνούς κρίσης και των συνεχών ανατιμήσεων στα οικοδομικά υλικά που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και για τα αυτονόητα χρειάστηκε να τρέξουμε και να προσπαθήσουμε πολύ.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι τα κάναμε όλα τέλεια, ή ότι δεν κάναμε λάθη. Μπορεί να σκοντάψαμε αλλά δεν πέσαμε. Δεν χάσαμε το στόχο τον επαναπροσδιορίσαμε. Το τραίνο μπήκε στις ράγες και δεν μπορούν να το σταματήσουν με ανώνυμες καταγγελίες και παραπλανητικές αναρτήσεις».
Κλείνοντας ο επικεφαλής της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία» έδωσε το στίγμα και την ταυτότητα του ψηφοδελτίου λέγοντας πως είναι ανανεωμένο, υπερκομματικό και πολυσυλλεκτικό, που απαρτίζεται από καταξιωμένους συμπολίτες με ευαισθησίες, οράματα και πολύ όρεξη για δουλειά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση των ονομάτων και την παρουσίαση όλων των υποψηφίων της «Έντιμης Πολιτείας».