Ενημέρωση των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων για τις εξελίξεις στο αεροδρόμιο

Σήμερα, την 1η Αυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος  των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων, Χρήστου Μαντά, Μερόπης Τζούφη, Γιάννη Καραγιάννη και Γιάννη Στέφο, σύσκεψη υπό το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Θάνο Βούρδα και με τη συμμετοχή του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α) κ. Κωνσταντίνο Λιτζεράκο. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

 

Στη σύσκεψη επαναδιατυπώθηκε η πολιτική επιλογή για τη στήριξη και αδιάκοπη λειτουργία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από τις εξελίξεις των τελευταίων δύο ετών όπου υλοποιούνται όλα τα έργα τα οποία εκκρεμούσαν την τελευταία 15ετία (Αεροσταθμός-επέκταση τροχοδρόμου-Πύργος Ελέγχου ).

 

Επίσης, έγινε ενημέρωση πως η Υ.Π.Α έχει ετοιμάσει από τον Ιανουάριο τις προδιαγραφές για το σύστημα προσγείωσης GBAS και έχει ενημερώσει σχετικά την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Ιωαννίνων, καθώς πέρυσι το φθινόπωρο το είχαν αναδείξει ως βασικό ζητούμενο και αναμένουμε τις ενέργειές τους.

 

Σχετικά με την ανάγκη νέων έργων εκσυγχρονισμού του Αεροδρομίου Ιωαννίνων με έμφαση τη λειτουργία εγκαταστάσεων ανεφοδιασμού καυσίμων των αεροσκαφών, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στα τέλη Αυγούστου με τη συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Υπουργείου Τουρισμού, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 1ου και 2ου βαθμού και των παραγωγικών φορέων του Νομού Ιωαννίνων.

 

Στη σύσκεψη θα συζητηθεί ο σχεδιασμός των φορέων της περιοχής που τεκμηριώνει την ανάγκη επιπλέον επενδύσεων στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων καθώς επίσης θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα ενεργειών με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η μακροχρόνια & αποδοτική, και όχι η εφήμερη, λειτουργία του Αεροδρομίου.

 

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών διερευνά τα θέματα των υφιστάμενων υποδομών καυσίμων οι οποίες κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές του 1992-1993 και δε λειτουργούν από το 2009 αλλά και τις δυνατότητες των εταιριών καυσίμων να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Σίγουρα χρειάζεται σε αυτό το θέμα να τεκμηριωθεί από τους τοπικούς φορείς το πλάνο και οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί για την αξιοποίησή τους τα επόμενα έτη.

 

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων μπορεί και πρέπει να τύχει μεγαλύτερης αξιοποίησης αλλά αυτό προϋποθέτει μεθοδικότητα, μακροχρόνιο σχεδιασμό, υπευθυνότητα, συλλογική δράση και συνεισφορά.

 

 

 

Οι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

 

Καραγιάννης Γιάννης

Μαντάς Χρήστος

Στέφος Γιάννης

Τζούφη Μερόπη