ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων:Επένδυση στον πολιτισμό το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος»

Τα «φτερά του» ανοίγει το φετινό καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, βάζοντας τη δική του «σφραγίδα» στον πολιτιστικό ορίζοντα της χώρας.
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και έχοντας πάντα ως στόχο την αποκέντρωση και τη συνέργεια με καλλιτεχνικούς φορείς που έχουν αφήσει το δικό τους «στίγμα» στον χώρο για πολλές δεκαετίες, εγκαινιάζει φέτος, το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος».
Απώτερος σκοπός είναι κάθε χρόνο το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» να αναπτύσσεται, να διευρύνεται, να συνεισφέρει στο πανελλήνιο και στο τοπικό πολιτιστικό τοπίο και να ανοίγει εποικοδομητικούς διαλόγους με άλλους πολιτιστικούς φορείς. Σημαντική αναμένεται να είναι η συμβολή του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.
Έχοντας λοιπόν μια εξαιρετική συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θεσσαλικό Θέατρο, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και το υπαίθριο Θέατρο της ΕΗΜ, θα φιλοξενήσουν τέσσερις μεγάλες φεστιβαλικές παραγωγές.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου και ο Προϊστάμενος της Εφορίας Αρχαιοτήτων, Κωνσταντίνος Σουέρεφ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί αναφέρθηκαν στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και γενικότερα στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή για την ανάπτυξη του πολιτισμού στην περιοχή μας.
«Για τη Δημοτική μας Αρχή η επένδυση στον Πολιτισμό ήταν από την αρχή της θητείας μας πρώτη προτεραιότητα. Κι αυτό αποδεικνύεται νομίζω με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τόσο το Πνευματικό Κέντρο όσο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων», τόνισε εισαγωγικά ο κ. Μπέγκας για να προσθέσει πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η εξωστρέφεια στον πολιτισμό μπορεί να προσφέρει μια διέξοδο στους δημότες αλλά ταυτόχρονα να έχει και πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας.
Ο Δήμαρχος ανέφερε πως το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων με τις φετινές του συνεργασίες, έχει ως σκοπό να δώσει «σάρκα και οστά» στο όραμα για τη δημιουργία ενός θεσμού, με βάση τα διεθνή πρότυπα, που θα φέρει το όνομα «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος».
Έτσι, ακριβώς δυο δεκαετίες μετά την τελευταία φορά που το πασίγνωστό έργο του Ευριπίδη, παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, η «Μήδεια» επιστρέφει για να καθηλώσει το κοινό και τους επισκέπτες, για δυο μοναδικές παραστάσεις, δίνοντας και πάλι «ζωή» σε ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία μνημεία της χώρας μας.
«Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, είναι μια συγκλονιστική παράσταση που θα ανέβει τόσο στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, όσο και στην Αρχαία Επίδαυρο. Είμαι σίγουρος ότι συνεργασίες σαν κι αυτή αποτελούν το καλύτερο εφαλτήριο για το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος το οποίο ξεκινά φέτος δυναμικά και θα συνεχίσει τα επόμενα χρόνια ακόμα πιο δυνατό», κατέληξε.