Επίδομα θέρμανσης: Κλείνει η πλατφόρμα τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και με δεδομένο ότι ως το απόγευμα της Παρασκευής είχαν υποβληθεί 592.384 αιτήσεις, είναι βέβαιο ότι στο διάστημα που απομένει το MyΘέρμανση θα υποδεχθεί πάνω από 600.000 εγγραφές.

Με το που θα κλείσει η διαδικασία των αιτήσεων, ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές, με βάση όχι πλέον το σύστημα των Ζωνών αλλά με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, δηλαδή ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία όπως αυτή μετρήθηκε σε πάνω από 200.000 σημεία στην Επικράτεια σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Το “κλειδί” για τον υπολογισμό του επιδόματος ανά οικισμό είναι ο αριθμός των ημερών που μια περιοχή έχει θερμοκρασία κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου.

Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών έχει δημοσιεύσει έναν πολυσέλιδο οδηγό με τους οικισμούς της χώρας και τους ειδικούς συντελεστές προσαύξησης ή απομείωσης στο επίδομα- βάση. Το επόμενο βήμα είναι η έκδοση της Απόφασης για τη βάση υπολογισμού. Σε κάθε περίπτωση, το επίδομα θέρμανσης δεν θα είναι μικρότερο από 80 ευρώ, ενώ η μεγαλύτερη επιδότηση θα φτάσει στα 650 ευρώ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/epidoma-thermansis-odigies-tis-teleytaias-stigmis