Επίσκεψη Κασσελάκη στα χωριά του Δ. Πωγωνίου

Ζητήματα που αφορούν τόσο τον παραμεθόριο Δήμο Πωγωνίου όσο και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατέθεσε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης.

Ο κ. Καψάλης υποδέχτηκε σήμερα το πρωί τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο Πολεμικό Μουσείο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του επισημαίνοντάς του θέματα που άπτονται πολιτικής λύσης και αφορούν την ανάπτυξη των περιφερειακών Δήμων και την ευημερία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καψάλης σημείωσε ότι θα πρέπει να προβλεφθεί ειδική μέριμνα για τους παραμεθόριους και ορεινούς Δήμους που σήμερα αντιμετωπίζονται από το κεντρικό κράτος με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι αστικοί Δήμοι ενώ έκανε αναφορά και στην επέκταση του επιδόματος παραμεθορίου στα σώματα ασφαλείας, τους καθηγητές κ.λπ. που υπηρετούν στο Δήμο Πωγωνίου. «Πάγιο αίτημά μας είναι η επέκταση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. και στις παραμεθόριες και ορεινές περιοχές ώστε να αποτελέσει κίνητρο παραμονής των κατοίκων στα χωριά. Δυστυχώς αντί για αναπτυξιακά κίνητρα οδηγούμαστε σε κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και σε υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το κράτος. Οι δημότες μας αξίζουν αναγνώρισης γιατί επιτελούν σπουδαίο ρόλο παραμένοντας στα παραμεθόρια χωριά» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας με την ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Καψάλης στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της ελλιπούς χρηματοδότησης από την πλευρά της πολιτείας με τον κ. Κασσελάκη να χαρακτηρίζει κρίσιμο και σοβαρό το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πωγωνίου αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της περιοχής και στα έργα για την ανάδειξη της σημαντικής συμβολής της Μάχης του Καλπακίου στην μετέπειτα πορεία του πολέμου αλλά και στα έργα προς τιμή των Ηρώων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα, προσκαλώντας μάλιστα τον κ. Κασσελάκη στις 27 Οκτωβρίου στα «ΚΑΛΠΑΚΙΑ». «Βρισκόμαστε σε μία ιστορική περιοχή όπου διεξήχθη η Μάχη της Ελαίας με συνέπειες για όλη την Ευρώπη. Στους Ήρωες που χάθηκαν στο Έπος του 40’ είναι αφιερωμένο το Μνημείο που κατασκευάζουμε με τη στήριξη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κώστα Τασούλα που εξασφάλισε τη σχετική χρηματοδότηση. Το Μνημείο αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού ανάδειξης των ιστορικών σημείων και χώρων ενώ αποτελεί βασικό μας αίτημα να γίνεται εδώ ο επίσημος εορτασμός του Έπους του ‘40» υπογράμμισε ο κ. Καψάλης.

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που φυλούν Θερμοπύλες και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των θεμάτων που του κατατέθηκαν.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Καψάλης προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον κ. Κασσελάκη να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα από τα τοπικά προϊόντα.