Επαναλειτουργία της παιδικής χαράς στον Κουραμπά ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών

Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει τους συμπολίτες ότι   λειτουργεί η παιδική χαρά «Κουραμπά» καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής του σήματος πιστοποίησης, το οποίο και έχει αναρτηθεί – όπως προβλέπεται- στην είσοδο της παιδικής χαράς.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να επαναλάβει πως αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα της ασφάλειας των παιδικών χαρών. Γι΄ αυτό άλλωστε αποτέλεσε πολιτική απόφαση να δημοπρατηθεί ένα έργο πλέον των 600.000 ευρώ που αφορά στην αναβάθμιση και στην πιστοποίηση των πρώτων 50 παιδικών χαρών χωροταξικά κατανεμημένων σε όλο το Δήμο. Εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία και υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Η Δημοτική Αρχή δεν ξεχνάει ότι στην παιδική χαρά του Κουραμπά συνέβη ένα ατύχημα που προκάλεσε σε όλους μας θλίψη και αυτό για το οποίο δεσμεύεται είναι ότι θα καταβάλει κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσει κάθε παιδική χαρά που πιστοποιείται, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των μικρών συμπολιτών μας. Έχει συσταθεί ήδη στο Δήμο ένας μηχανισμός όπου κάθε παιδική χαρά που πιστοποιείται και δίδεται σε χρήση να είναι σε στενό έλεγχο της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Όμως η Δημοτική Αρχή ζητάει σε αυτή την προσπάθεια που μας αφορά όλους, τη βοήθεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Καταλαβαίνει ο καθένας πως ακόμα και ο ισχυρότερος  μηχανισμός ελέγχου ενός Δήμου είναι αδύνατον να σταθεί καθημερινά «φρουρός» σε χώρους όπου είναι εύκολη η πρόσβαση, ή να διαπιστώσει την ίδια στιγμή που συμβαίνει έναν βανδαλισμό, ή να αποτρέψει ένα τυχαίο περιστατικό.

Σε αυτή την προσπάθεια περιφρούρησης των παιδικών χαρών, η Δημοτική Αρχή θεωρεί πολύτιμη και γι’ αυτό την επιζητεί, τη συμμετοχή των πολιτών. Η άμεση ενημέρωση των υπηρεσιών του Δήμου για όποια φθορά διαπιστώσουν, η άμεση ενημέρωση των αρμόδιων οργάνων, όπως η Αστυνομία, για κάθε «ύποπτη» δράση που πέσει στην αντίληψη τους  θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια να υπάρχουν ασφαλείς χώροι που θα παίζουν τα παιδιά μας.

Στάλθηκε από το iPhone μου