Ημερίδα Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Ιωαννίνων

 

Επιστημονική ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της HPV λοίμωξης και των συνεπειών της, αλλά και μια εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Μαιών-Μαιευτών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ίου των Θηλωμάτων HPV, το Δίκτυο Μαιών-Μαιευτών «Άρτεμη» και τον Σύλλογο Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Μαρτίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων, από τις 9:30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και η εκδήλωση για το κοινό, στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον ίδιο χώρο.

Εξειδικευμένοι ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής HPV Εταιρίας, Θ. Αγοραστός, θα συμμετέχουν στις δύο συνεδρίες του επιστημονικού προγράμματος. Η πρώτη αφορά σε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου και η δεύτερη, στις δράσεις του Δικτύου «Άρτεμη» και το ερευνητικό πρόγραμμα GRECOSELF, μια πολυκεντρική μελέτη σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μετά το πέρας της Επιστημονικής Ημερίδας θα επιδοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Θα ακολουθήσει η ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό που έχει ως θέμα τις εντυπωσιακές εξελίξεις στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και άλλων παθήσεων, οφειλομένων στη λοίμωξη από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) με ομιλητή τον Καθηγητή και πρόεδρο της Ελληνικής HPV Εταιρίας Θ. Αγοραστό.