Η εθελοντική ομάδα των Μελιγγών “φρόντισε” τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης

Για 6η συνεχόμενη χρονιά η εθελοντική ομάδα της Αδελφότητας Απανταχού Μελιγγιωτών και των κατοίκων του χωριού Μελιγγοί, έδειξαν την αγάπη τους για το Μνημείο τους, τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Το σύνθημα “MELIGGOI for DODONI – Φροντίζουμε τα μνημεία μας”ενεργοποίησε πάλι την ομάδα εθελοντών από τους Μελιγγούς προκειμένου να φροντίσουν επιλεγμένα σημεία της Δωδώνης ταυτόχρονα με εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονται στα παιδιά της ομάδας, τα Μελιγγιωτόπουλα και τους φίλους τους.

Φέτος, 60 περίπου χωριανοί, με τα παιδιά τους, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, και με ενιαία εμφάνιση (με τα χαρακτηριστικά t-sirt της RAINBOW Waters AE για τη δράση “MELIGGOI for DODONI” – Φροντίζουμε το μνημείο μας) εισήλθαμε στον αρχαιολογικό χώρο και αφού χωριστήκαμε σε ομάδες, τα παιδιά ακολούθησαν την Αγνή για της δράση γύρω από τους χρησμούς και το Μαντείο, ενώ οι μεγάλοι της παρέας επέλεξαν σημεία του χώρου και ξεκίνησε η κοπή των χόρτων.

Για τη δράση των παιδιών για τους χρησμούς, μετά από σχετική παρουσίαση τα απιδιά επέλεξαν για τους εατούς τους τον ρόλο του προσκυνητή, του μάντη και της ιέρειας! Επέλεξαν τα δώρα που πρόσφεραν στις θεότητες και το μαντείο, σκέφτηκαν την ερώτηση για την οποία επισκέφτηκαν το μαντείο της Δωδώνης, συνάντησαν τις ιέρειες, διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους και πήραν απαντήσεις από τους μάντεις!

Αποδοτική διαδικασία και, ταυτόχρονα, βιωματική εμπειρία!

Αποδοτική και η προσπάθεια των μεγάλων της παρέας, που φρόντισαν τον χώρο στο Πρυτανείο, το Βουλευτήριο  και την σκηνή του αρχαίου θεάτρου.

Μιά μεγάλη παρέα, που με την ευκαιρία της συγκεκριμένης δράσης, συναντιόνται και ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥΣ